Головна Новини Суспільство права людини Ірина Тишко назвала головний виклик, з яким зіштовхуються українські жінки
commentss НОВИНИ Всі новини

Ірина Тишко назвала головний виклик, з яким зіштовхуються українські жінки

За рівнем представництва жінок в законодавчому органі Україна на 100-му місці в світі серед майже 200 країн

12 січня 2022, 18:00
Поділіться публікацією:








Незважаючи на сповідування Україною європейських цінностей і прагнення стати повноправним членом ЄС держава досі не приділяє належної уваги для того, щоб українські жінки мали рівні можливості з чоловіками. Справжнім викликом для української жінки є реалізувати себе в політиці. Як інформує портал "Коментарі", про це під час круглого столу "Дискримінація у суспільстві: як подолати нерівність у житті та на роботі" розповіла керівниця ГО "Громадський альянс" та ГО "Політична дія жінок" Ірина Тишко. 

Ірина Тишко назвала головний виклик, з яким зіштовхуються українські жінки

Верховна Рада. Фото: з відкритих джерел

Експерт зазначила, українці сьогодні мають свою власну державу, проте ще нещодавно вони були в складі Радянського Союзу. Тому декому розмови про дискримінацію жінок видаються чимось новим, що не лягає в концепцію особистого світосприйняття. Нерідко доводиться чути в Україні, що розмови про дискримінацію жінок в суспільстві, розмови про гендерну рівність, розмови про фемінізм – це не українське, а те, що прийшло за-за кордону, що є нав’язане ззовні. І досить дивним виглядає, що держава в цьому процесі є осторонь. Займає позицію спостерігача, хоча вона має піклуватися про суспільство. 

"Ми живемо не самі десь на шматку світової карти. Ми живемо в глобальному світі. Ми розуміємо, що, держава має усвідомлювати, що різноманіття – це лише на користь економіці і на користь рівню демократії, розвитку і благополуччю кожного громадянина. Це незворотній процес для України. Він ще триває, але цей процес є незворотнім", – зазначила Ірина Тишко. 

Вона наголосила, в Україні політика залишається сферою, де права жінок найбільш дискриміновані. Останні соцдослідження Фонду Демініціативи Кучеріва показують, що 29% жінок і 20% чоловіків так вважають. 

"В патріархальній системі ця сфера (Ред. політика) належить чоловікам і, якщо жінка туди потрапляє, то це вважається не зовсім нормальним. Бути жінкою в політиці – це великий виклик, бо окрім боротьби з опонентами ледь не щодня жінці доводиться боротися зі стереотипами, з різного виду дискримінаціями", – зауважила Ірина Тишко. 

Вона додала в українському парламенті 21% жінок і Україна на 100-му місці в світі серед майже 200 країн за рівнем представництва жінок в законодавчому органі. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — нардеп Совсун розповіла, без чого впровадження гендерної рівності не матиме сенсу в Україні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Игорь

12 січня 2022, 18:20

класс. надо составить список из извращенцев и заполнить ими наполовину верховну раду и правительство. все равно они ведут себя как педерасты.


Новини