Головна Новини Суспільство права людини Далай-лама пояснив, чому світом повинні правити жінки
commentss НОВИНИ Всі новини

Далай-лама пояснив, чому світом повинні правити жінки

Мислення, коли жінок відсувають на другий план, Далай-лама вважає застарілим

13 квітня 2021, 20:54
Поділіться публікацією:

Жінки зможуть змінити світ, якщо будуть більш активні в громадському житті. При цьому збільшення кількості жінок-керівниць зможе призвести до меншої агресивності світу загалом. Такої думки дотримується головний тибетський буддист Далай-лама, повідомляють "РИА Новости".

Далай-лама пояснив, чому світом повинні правити жінки

Далай-лама про жінок. Фото: Tsering Topgyal

Він впевнений: якби більшістю країн керували саме представниці жіночої статі, Земля могла б уникнути такої кількості військових конфліктів. Це Далай-лама пов'язує з тим, що жінки виявляють більше співчутливості і дипломатичності, ніж чоловіча частина населення.

Також, на думку відомого буддиста, застарілою можна назвати думку про те, що жінки є чимось другосортним і повинні триматися за чоловічим плечем. Щоб це зрозуміла більшість людей, вважає духовний наставник тибетських ченців, варто забезпечити необхідний рівень освіти. Під час навчання слід пояснювати, в чому полягає необхідність вважати всіх людей рівними незалежно від їхньої статі.

Дивитися на жінок зверхньо або применшувати їхні заслуги — абсолютно неправильно, каже Далай-лама. На його думку, чоловіки і жінки врівноважують один одного, що означає їхню взаємозамінність і баланс. Рівні потреби та можливості повинні призвести до отримання дійсно рівних прав.

До слова, під час свого онлайн-виступу для різних країн світу Далай-лама нагадав, що говорив про роль жінок  і раніше. Як відомо, буддист заявляв, що не виключає ймовірності народження Далай-лами жінкою в найближчому майбутньому.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що про роль жінки в світі думає Папа Римський.

Також на порталі ви можете дізнатися, які чотири продукти варто включити в свій раціон кожній жінці і чому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини