Головна Новини Суспільство права людини Чоловікам дозволять виїзд за кордон, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловікам дозволять виїзд за кордон, але є нюанс

Хто отримає можливість виїзду за кордон

8 жовтня 2024, 22:28
Поділіться публікацією:

Чоловікам дозволять перетинати державний кордон, однак таке право отримають добровольці, які долучаться до Українського легіону в Польщі. Про це заявив генеральний консул України в Любліні Олег Куць в інтерв’ю польському порталу І.Pl, повідомляє портал “Коментарі”.

Чоловікам дозволять виїзд за кордон, але є нюанс

Ілюстративне фото

За його словами, росіяни поширюють фейки про те, що нібито військових цього легіону відправляють на фронт без належного спорядження.

Консул запевнив, що у Польщі добровольцям пропонують навіть грошову винагороду.

“Люди, які хочуть долучитися і підписати контракт, мають спершу пройти медичний огляд. Далі їх готують під керівництвом Міністерства оборони Польщі, споряджають і відправляють на фронт на час дії контракту”, — пояснив консул.

Олег Куць запевнив, що добровольці, які повертаються на ротацію чи у відпустку та мають право “без проблем перетинати кордон”.

“Ми надаємо організаційне сприяння, але, звісно ж, першу скрипку в цьому грає Міністерство оборони України. У реалізації всього ми тут допомагаємо, оскільки це в нашому спільному інтересі та спрямоване на те, щоб посилити обороноздатність країни”, — запевнив він.

Нагадаємо, що у Польщі офіційно відкрили рекрутинговий центр з набору добровольців до Сил оборони України. Перший рекрутинговий центр відкрився у польському Любліні на базі українського Консульства. Час роботи центру з 9:00 до 17:00 щоденно, без обідньої перерви. Детальніше про умови залучення добровольців у Польщі читайте за посиланням.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що раніше польська сторона повідомляла про скромні результати набору добровольців до українського легіону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини