Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна намагається врятувати ситуацію: рекрутинг добровольців в український легіон тільки розпочали
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна намагається врятувати ситуацію: рекрутинг добровольців в український легіон тільки розпочали

Як проводять набір добровольців до українського легіону в Польщі

сьогодні, 19:15
Поділіться публікацією:

Офіційно розпочали реалізацію ініціатива “Український легіон”, яка має на меті залучити українців за кордоном до Сил оборони України. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Міністерства оборони України. 

Україна намагається врятувати ситуацію: рекрутинг добровольців в український легіон тільки розпочали

Рекрутинговий центр у Любліні. Фото Міноборони

У міністерстві зазначили, що перший рекрутинговий центр відкрився у польському Любліні на базі українського Консульства. Час роботи центру з 9:00 до 17:00 щоденно, без обідньої перерви.

Консультації та супровід в оформленні будуть надавати понад півтора десятка  співробітників центру — офіцерів ЗСУ, відряджених з України.

Перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк зазначив, що на базі рекрутингового центру працює військово-лікарська комісія (ВЛК), до складу якої входять лікарі та медичний персонал з усім необхідним обладнанням для проведення обстежень та видачі висновків про придатність до служби.

Він уточнив, що навчання добровольців відбуватиметься на полігоні, який розгорнула польська сторона. Україна забезпечила форму та тилове забезпечення, а польські партнери – озброєння і техніку. Навчання триватиме 35 днів, а в подальшому військовослужбовці можуть бути направлені на підвищення навичок на одну з європейських баз НАТО ще на кілька місяців.

Процес рекрутингу відбувається через подання заявок на офіційному сайті Українського легіону або через консульства та посольства.

За перші дні відкриття центру рекрутингу в Любліні надійшло 138 заявок на співбесіду через сайт і ще 58 – через консульські установи. Після їх опрацювання персонал рекрутингового центру зв’язується з кандидатами для проведення попередньої бесіди, уточнення даних та визначення посад. Потім запрошують до рекрутингового центру на співбесіду з командиром, проводять медичний огляд та за його результатами підписують контракт. 

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, чому не вдається сформувати український легіон у Польщі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини