Головна Новини Суспільство історія Зеленський відповів на петицію щодо легалізації порноіндустрії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відповів на петицію щодо легалізації порноіндустрії

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію “Про легалізацію еротики та порно на території України”, яка набрала необхідну кількість підписів.

4 вересня 2022, 16:15
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію “Про легалізацію еротики та порно на території України”, яка набрала необхідну кількість підписів. Відповідь опублікована на сайті електронних звернень, передають “Коментарі”.  

Зеленський відповів на петицію щодо легалізації порноіндустрії

Петиция о легализации порнографии

Голова держави доручив вивчити це питання прем’єр-міністру Денису Шмигалю.  Президент послався на Закон України “Про захист суспільної моралі” як основний, що регулює виробництво та обіг у будь-якій формі предметів та продукції порнографічного характеру.

Однак, Зеленський зауважив, що питання легалізації порнографії регулюється іншим органом влади:

“Відповідно до Закону, Кабінет Міністрів України забезпечує реалізацію державної політики у сфері захисту суспільної моралі й обігу продукції і видовищних заходів сексуального характеру, координує і контролює діяльність міністерств та інших центральних органів державної виконавчої влади у цій сфері”, – пояснив президент.

Відтак, президент перенаправив це питання прем’єр-міністру. Тепер Денис Шмигаль має оцінити компетенції та відповісти автору петиції.

До слова, автор петиції Тарас Сіромський опублікував звернення 4 липня. Він аргументував свою позицію тим, що в більшості розвинених країн не має заборони на порнографію. 

“В Україні цей закон (про заборону порнографії в Україні) приймався з міжнародними зауваженням, він порушує свободу слова. Крім того, даний закон не має жодного сенсу, адже усі, хто хоче зніматись у порно – може виїхати за кордон і піднімати економіку іншим державам. А суди за його порушення нагадують середньовіччя, що бентежить українців і шокує іноземців”, – пише Сіромський.

Впродовж 38 днів петиція зібрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Як повідомляли “Коментарі” раніше, на порталі просування петицій Avaaz було зареєстроване звернення до міжнародної спільноти створити спеціальний суд для путіна



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини