Головна Новини Суспільство історія Він був єдиним, хто не підняв руку у німецькому салюті. За цей жест чоловік заплатив жахливу ціну
commentss НОВИНИ Всі новини

Він був єдиним, хто не підняв руку у німецькому салюті. За цей жест чоловік заплатив жахливу ціну

78 років тому хроніки німецької дивізії зафіксували смерть Августа Ландмессера, людини, яка не підняла руку в нацистському вітанні на мітингу. Цей, здавалося б, незначний жест заперечення коштував йому дуже дорого.

19 жовтня 2022, 23:06 comments1631
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

13 червня 1936 року корабельня у Гамбурзі була заповнена людьми, адже цього дня мали спустити 90-метровий навчальний вітрильник ВМС Німеччини названий на честь переконаного нациста Горста Весселя.

Він був єдиним, хто не підняв руку у німецькому салюті. За цей жест чоловік заплатив жахливу ціну

Август Ландмессер не підняв руку в німецькому салюті. Фото звідкритих джерел

Таку подію хотіли бачити усі місцеві мешканці, тому зібрався величезний натовп людей, де перемішались військові, робітники, цивільні. Усі з цього приводу піднімали одну руку, як знак вітання. Окрім цього, після відповідних указів від 13 липня 1933 року салют став обов’язковим для використання всім німецьким суспільством. Тільки один чоловік схрестив руки на грудях і не піддався натовпу.

Ним виявився 26-річний робітник верфі Август Ландмессер. Він не поділяв ідею партії, хоча певний період життя входив у партію нацистів НСДАП.

Чоловік мав інші погляди, адже був закоханий у єврейку Ірму Еклер. Коли вони подали документи на одруження їм відмовили, а Ландмессера вигнали з партії.

У 1937 році пара вирішила тікати з Німеччини до Данії, але в них це не вдалось і їх арештували. Після кількох місяців розгляду справи Ландмессера відпустили через те, що він ніби не знав, що Ірма була єврейкою. Окрім, того суд заборонив Августу Ландмессеру мати відносини з єврейкою

Це не злякало чоловіка і вони й надалі жили разом і в них народилось дві доньки Інгрід та Ірен. Через кілька місяців чоловіка і жінку арештували. Ірму Еклер заарештували через осквернення раси. Жінка пройшла через кілька "таборів смерті" та ймовірно загинула в Равенсбрюку, відомий під назвою "Жіноче Пекло".

Августа Ландмессера арештували на кілька років, а потім відправили на фронт. Чоловік помер 17 жовтня 1944 року під час бойових дій у Хорватії. Діти Ландмессера спочатку потрапили в притулок, а потім опинились у матері Ірми.

Ірена Еклер в 1991 році помітила фото в одній з німецьких газет та повідомила, що єдиним чоловіком, який не підняв руку був її батько Август Ландмессер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіянка, яка живе в Німеччині просить завдати ракетного удару по Дрездену.

Також "Коментарі" писали про план Путіна та Ердогана.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ольга

22 жовтня 2022, 15:28

Часто фото говорять значно більше за слова. Купую часом на віоліті знімки з минулого із архітектурою міст, але й подієве фото мені цікаве


Новини