Головна Новини Суспільство історія Вчені вперше реконструювали обличчя фараона Рамсеса ІІ: як він виглядав насправді (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені вперше реконструювали обличчя фараона Рамсеса ІІ: як він виглядав насправді (ФОТО)

Рамсес II Великий - це один із найвеличніших і наймогутніших фараонів Стародавнього Єгипту. Кількість його пам'ятників у Єгипті та Нубії вражає та свідчить про його впливовість.

28 грудня 2022, 00:00 comments1725
Поділіться публікацією:

Обличчя одного з наймогутніших і найвеличніших фараонів Єгипту Рамзеса II вченим вдалося реконструювати через 3200 років після його смерті.

Вчені вперше реконструювали обличчя фараона Рамсеса ІІ: як він виглядав насправді (ФОТО)

Рамсес II/Фото: Вікіпедія

Про це повідомляє видання The Daily Mail.

Так, фахівці з Єгипту та Англії об'єднали свої зусилля для того, щоб відтворити обличчя Рамзеса II у момент його смерті, використовуючи при цьому технологію 3D-моделювання. Варто зазначити, що фараон, ймовірно, помер у віці 90 років на 67-му році правління.

Вчені вперше реконструювали обличчя фараона Рамсеса ІІ: як він виглядав насправді (ФОТО) - фото 2

Потім, за допомогою сучасних технологій, вчені буквально "навернули назад процес старіння" і показали, як виглядав Рамзес II за часів свого розквіту.

Повідомляєтся, що вчені взяли за основу комп'ютерну томографію черепа мумії Рамзес II і на підставі цих даних змоделювали зовнішність фараона.

Зазначається, що вчені виконали величезну кропітку роботу, щоб дізнатися, яким насправді був колір шкіри, очей і волосся могутнього правителя. Фахівці вивчили сотні текстів про Рамзеса II, що збереглися до наших днів, і провели величезну кількість консультацій з колегами по всьому світу.

Вчені вперше реконструювали обличчя фараона Рамсеса ІІ: як він виглядав насправді (ФОТО) - фото 3

В результаті цієї вражаючої роботи ми з вами можемо побачити, як за життя виглядав могутній фараон Рамзес II, який, за інформацією істориків, мав величезну кількість наложниць і понад 120 дітей.

Так, фараон мав міцне здоров'я, гарну зовнішність і досить високий зріст (понад 170 сантиметрів). Його обличчя вирізнялося досить великим носом, потужною щелепою та великими "відкритими" очима.

Вчені вперше реконструювали обличчя фараона Рамсеса ІІ: як він виглядав насправді (ФОТО) - фото 4

Дана реконструкція, заснована на чіткій комп'ютерній томографії справжнього черепа фараона, є єдиним у своєму роді науковим "портретом" фараона. Усі попередні його зображення були художніми та неточними, заявляють вчені.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в єгипетському некрополі виявили загадкові золоті прикраси (ФОТОФАКТ). Спільна група єгипетських та англійських археологів виявила в Єгипті дуже цікаве поховання, яке має величезну історичну цінність.

Читайте також: Археологи знайшли в Єгипті таємничу мумію та жертовний вівтар (ФОТО, ВІДЕО). Спільній італо-єгипетській команді археологів вдалося виявити в Єгипті великий комплекс гробниць з унікальною мумією всередині.

Вчені вперше реконструювали обличчя фараона Рамсеса ІІ: як він виглядав насправді (ФОТО) - фото 5



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини