Головна Новини Суспільство історія У Мексиці виявлено скульптуру людини-койота
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мексиці виявлено скульптуру людини-койота

Вперше людина-койот було виявлено майже 30 років

27 січня 2022, 01:50
Поділіться публікацією:

Археологи з Національного інституту антропології та історії (INAH) Мексики виявили цінну скульптуру тараскської культури, що зображає міфічну людину-койота. Про це йдеться на сайті Національного інституту антропології та історії INAH. Вперше людина-койот було виявлено майже 30 років тому під час дренажних робіт у стародавньому місті Такамбаро. Її знайшли в районі Льянос-де-Канікуаро, муніципалітет Такамбаро-де-Кодаллос. У давнину там було ще одне велике місто тараскської цивілізації — Цинцунцан, що в перекладі з мови корінного народу означає "місце колібрі".

У Мексиці виявлено скульптуру людини-койота

Скульптура людини-койота - - фото з відкритих джерел

З невідомих причин скульптура одразу після виявлення опинилася у приватній колекції. Багато років археологи не мали змоги її вивчити. І лише зараз співробітникам INAH вдалося повернути артефакт державі відповідно до місцевого закону про пам'ятники. Також вперше представлено опис цієї знахідки: скульптура зображує людину-койоту, що сидить на троні з базальту заввишки 1 метр і завширшки 45 сантиметрів.

Вчені вважають, що артефакти у вигляді людей-койотів можуть бути знаком певної династії, яка правила Тарасками до того, як столицею стало місто Цинцунцан і керівною династією стала "родина орлів".

Нагадаємо, а другим оригінальним витвором мистецтва стала грецька художниця Калліопа Лемос, яка вирішила таким чином донести до громадськості важливе послання. Велику коричневу сумку поставили на Лондонській Бонд-стріт. Так, Каліопа розповідає, що захотіла створити скульптуру для того, щоб наочно продемонструвати, який у сучасному світі існує тиск на всіх жінок.

І ця сумка є якимось "контейнером", у який жінки збирають свої плани, амбіції та страхи. Також відомо, що це сумка бренду Hermés Birkin, який прийнято вважати одним із найдорожчих у світі. Навіть фінансисти впевнені, що сумка може стати вигідним предметом для інвестицій. Відомо, що її ціна стартує з 12 000 доларів, але навіть якщо ви захочете придбати її, потрібно буде почекати своєї черги кілька років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини