Головна Новини Суспільство історія Смерть диктатора: відомі тирани, яких було страчено
commentss НОВИНИ Всі новини

Смерть диктатора: відомі тирани, яких було страчено

Ці люди мали манію величі, але були знищені тими, кого вони гнобили

22 лютого 2023, 20:20 comments3508
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Смерть диктатора: відомі тирани, яких було страчено

Диктатори, яких скинув власний народ. Фото з відкритих джерел

Демократія залишається найпоширенішою формою правління в світі, а історія вже багато разів показувала нам, що вся повнота влади в одних руках може призвести до трагічних ситуацій. Портал "Коментарі" обрав 7 диктаторів, режим яких був повалений, а самі тоталітарні лідери були страчені.

Беніто Муссоліні

Смерть диктатора: відомі тирани, яких було страчено - фото 2

Муссоліні – фашистський диктатор, який керував Італією з 1922 по 1943 роки. Муссоліні заснував фашизм, був союзником Гітлера та підтримував політику антисемітизму. За кілька тижнів до завершення війни у 1945 році Муссоліні схопили партизани та розстріляли його разом із коханкою Клареттою Петаччі. Їхні тіла повісили догори ногами на площі в Мілані.

Саддам Хусейн

Смерть диктатора: відомі тирани, яких було страчено - фото 3

Хусейн прийшов до влади в 1979 році і залякував свій народ порушуючи закон та права людини. На початку 2000 року режим диктатора зазнав краху через санкції Заходу. У 2003 році військові США увійшли в Іран та через сім місяців знайшли Саддама Хусейна. Його судили за військові злочини та винесли смертний вирок через повішення.

Муамар Каддафі

Смерть диктатора: відомі тирани, яких було страчено - фото 4

Каддафі прийшов до влади у Ліві у 1969 році, коли очолив державний переворот та знищив монархію. Тиран керував країною 42 роки знищивши своїх опонентів, заборонив партії та профспілки. Муамара Каддафі вважають одним з найбагатших диктаторів, адже він міг отримати значний капітал через великі запаси нафти в країні. В 2011 році розпочалась Арабська весна, лівійці вийшли на вулицю і через кілька місяців змогли дістати Каддафі в Тріполі, де і вбили диктатора.

Ніколае Чаушеску

Смерть диктатора: відомі тирани, яких було страчено - фото 5

Чаушеску керував Румунією з 1965 року. Тоталітарний лідер гнобив свій народ порушуючи права людини, а також заморював голодом румунів. Попри це, Ніколае Чаушеску витрачав значні кошти та планував побудувати найбільшу адміністративну будівлю у світі – Палац парламенту. У 1989 році заворушення в Румунії різко переросло в повстання. Поліція швидко схопила Ніколае Чаушеску  з дружиною, провела суд та стратили диктатора через розстріл.

Пак Чон Хі

Смерть диктатора: відомі тирани, яких було страчено - фото 6

На думку про Корею і режим диктатури спадає тільки КНДР, проте і Південна Корея мала свого тоталітарного лідера. Пак Чон Хі отримав владу у 1961 році здіснивши державний переворот. Диктатор дотримувався політики "керованої демократії", подібної до тією, яку використовує Путін і яку важко назвати демократією. Пак Чон Хі омежував свободу громадян, преси, інших політичних сил, а в 72 році оголосив про воєнний стан. Це викликало революцію, а за нею і повалення режиму Пак Чон Хі, якого вбив його соратник.

Відкун Квіслінг

Смерть диктатора: відомі тирани, яких було страчено - фото 7

Квіслінг був фашистом та антисемітом і закликав Гітлера ввійти в Норвегію. Після того, як Гітлер захопив скандинавську країну Відкун Квіслінг керівником Норвегії. Прізвище Квіслінга є синонімом слова "зрадник" у Норвегії донині. У 1945 році Норвегія була звільнена, а суд притягнув Квіслінга до відповідальності через військові злочини та виніс смертний вирок.

Микола II

Смерть диктатора: відомі тирани, яких було страчено - фото 8

Микола II був останнім імператором Росії. Він прийшов до влади в 1894 році, і весь період його правління було затьмарене гнобленням свого народу та великою корупцією. Його неправильне ставлення до участі Росії в Першій світовій війні призвело до того, що він остаточно втратив трон. Через пару місяців Микола II був жорстоко страчений разом з сім’єю. Їх посадили в підвал і розстріляли групою солдатів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Михайло Подоляк відреагував на виступ Путіна, натякнувши на кінець для диктатора.

Також "Коментарі" писали про те, яка країна може стати наступною жертвою Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини