Головна Новини Суспільство історія Скільки українців шкодують про розпад СРСР - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців шкодують про розпад СРСР - опитування

Які результи показало соціологічне опитування

19 серпня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

За своїм минулим в СРСР сумують 32% українців. Такі результати показало соціологічне опитування, проведене групою "Рейтинг".

Скільки українців шкодують про розпад СРСР - опитування

Прапор України - фото з відкритих джерел

Опитування називається "Покоління незалежності: мотивація і цінності".

Найбільше людей з такою думкою на південному сході, серед них, в основному, люди похилого віку. Разом з тим, 61% опитаних українців не шкодують про розпад Радянського Союзу.

"Якщо порівнювати подібне ставлення до радянського минулого між Україною і Росією, то відмінності колосальні. Якщо за останні десять років рівень ностальгії в Україні знизився, то в Росії він продовжує рости" — підкреслюють в групі.

52% опитаних оцінили вплив радянського минулого нейтрально, а 23% — як негативний і 18% — позитивно. Негативні і нейтральні оцінки, в основному, дають люди більш старшого покоління, а ось серед молодих опитаних лідирує нейтральна позиція, так як для них Радянський Союз — це історія, а не реальне життя.

77% опитаних вважають, що свободи слова за часів незалежності України стало більше, а також, 64% бачать поліпшення умов для самореалізації.

Якщо брати медицину і освіту, то Україна поки відстає від СРСР. Опитані, що народилося вже за часів незалежності України вважають, що ці сфери стали краще функціонувати, але люди старшого покоління вважають навпаки.

Порівняння рівня життя в незалежній Україні і Радянському Союзі має різні оцінки, а ось повернення до планової економіки підтримали тільки 27% опитаних.

"Чим заможнішими були опитані, тим більше вони виступали за ринкові відносини" — пише "Рейтинг".

Також, читайте матеріал "Коментарі" про те, якою Україна буде через 30 років — прогнози експерта.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

гена

19 серпня 2021, 14:36

77% опрошенных считают, что свободы слова при независимости Украины стало больше, а также, 64% видят улучшения условий для самореализации. дебилы мля.

гена

19 серпня 2021, 14:36

77% опрошенных считают, что свободы слова при независимости Украины стало больше, а также, 64% видят улучшения условий для самореализации. дебилы мля.


Новини