Головна Новини Суспільство історія Прийде різке похолодання: синоптик розповів, якою буде погода у вересні
commentss НОВИНИ Всі новини

Прийде різке похолодання: синоптик розповів, якою буде погода у вересні

Температура повітря у вересні знизиться на 6-8 градусів

31 серпня 2022, 22:45 comments1122
Поділіться публікацією:

 Перші дні вересня прийдуть з  різким і несподіваним похолоданням. Опади накриють тільки західний  та південно-західний регіон,  на цих територіях можливі короткі грози.  Проте  метеорологічна осінь  наступить ще не швидко.  Саме про такий початок вересня прогнозує Ігор Кибальчич.

Прийде різке похолодання: синоптик розповів, якою буде погода у вересні

Прогноз погоди на вересень (фото з відкритих джерел)

 Зокрема, атмосферні процеси у ці вересневі дні  над більшістю європейських територій   будуть  змінюватись, беручи курс на осінь. Причина похолодання на східних європейських територіях  -  великий  антициклон Quintin  зі Скандинавії. 

"У зв'язку з цим вже з 1 вересня в Україні відбудеться суттєве похолодання, а температура повітря знизиться на 6-8 градусів порівняно з останніми днями серпня. Атмосферний тиск виявиться вищим за норму, тому опадів у першій декаді місяця практично не очікується, за винятком Західної та південно-західної частини країни, де в окремі дні пройдуть короткочасні дощі у супроводі гроз", — робить прогноз Ігор Кибальчич.

В ці дні вересня   буде переважати  північно-західний вітер.  Але це ще не  метеорологічна осінь. Прогнозист передбачає, що в кінці першої декади  градуси вересневої температури підвищаться до комфортних показників, як це було влітку, як вдень, так і вночі.

Щодо пори бабиного літа, то знову тепла вереснева температура в середині місяця – це не саме бабине літо. Синоптик каже, що воно настає після того, як прийде метеорологічна осінь, це період, коли градуси  середньодобової температури   тримаються на позначці нижче +15 градусів  і це триває хоча б  5 днів.

Пора  справжнього  бабиного літа  настає  наприкінці  вересня або на початку  жовтня.

"Кількість опадів по Україні у вересні очікується невеликою, і в більшості областей буде спостерігатися їх дефіцит. Згідно з розрахунками Українського гідрометцентру, в залежності від регіону, очікується випадання 29-65 мм, що складе приблизно 70-75% від кліматичної норми. Тому ризик розвитку посухи та збільшення пожежної небезпеки залишається, на жаль, високим", — попереджує аграріїв  Кибальчич.

Щодо середніх вересневих  градусів повітря, то перший місяць осені  буде на 1-1, 5 градуса вищим  кліматичної  норми.  Все залежить від регіону, але середньомісячна температура вересня  очікується  від +14 до +19 градусів. При цьому, друга половина цього місяця  за прогнозами очікуватиметься  значно теплішою, як  перша.

Чи прийдуть  разом з антициклоном перші  вересневі заморозки ? Вони, — відповідає прогнозист, є малоймовірними, окрім  високогір'я  українських Карпат. В цій місцевості це не є  чимось аномальним. 

Раніше "Коментарі" повідомляли про те,  якою буде погода на День незалежності України.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини