Головна Новини Суспільство історія Охочим отримати українське громадянство пропонують скласти кілька іспитів: петиція
commentss НОВИНИ Всі новини

Охочим отримати українське громадянство пропонують скласти кілька іспитів: петиція

Українці зареєстрували петицію про вимоги до кандидатів на отримання громадянства

7 червня 2022, 18:30
Поділіться публікацією:

На сайті президента зареєстрували петицію про запровадження іспитів для осіб, що хочуть отримати українське громадянство. Автор наводить приклади схожого механізму в Естонії, Литві, Латвії, Польщі, Німеччині, США. Петиція набрала 10 304 голоси.

Охочим отримати українське громадянство пропонують скласти кілька іспитів: петиція

Фото ілюстративне / Pixabay

Серед іспитів пропонується скласти тести з української мови та з історії України в формі зовнішнього незалежного оцінювання. Успішним складанням екзамену на знання мови та прохідним балом вважатиметься 140 балів. Претендент має ще скласти тест на знання головного закону — Конституції з 178 питаннями, який складають держслужбовці, та тест на знання Державного Гімну. 

Пропонується встановити регламент перескладання іспитів в разі, якщо кандидат не набрав достатньої кількості балів з певними термінами — перескладання не раніше, ніж через три місяці.

Автор петиції вважає, що іспити допоможуть відбирати кандидатів, які зацікавлені в вивченні історії та мови країни, громадянство якої отримують, які мають намір та бажання інтегруватися в суспільство. До того ж існує така практика при надаванні громадянства людям в інших країнах й це закріплено на законодавчому рівні.

Як писав портал "Коментарі", глава держави в інтерв'ю Financial Times наголосив, що Україна не може жити в умовах бойових дій, й війна в "глухому куті", як це назвала редакторка Рулі Халаф точно не той варіант. Населення може адаптуватися до таких умов, бо знає проти кого Україна бореться.

Також ми писали, що експерти пояснили, за яких умов може завершитися війна з рф й чому США чекає на змін влади в росії.  В росії дійсно у них знизився наступальний потенціал, але вони можуть перекинути деякі підрозділи з інших напрямків на ці 5% Луганщини, які ми контролюємо. Тому напруга на сході навряд чи спадатиме найближчі кілька тижнів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини