Головна Новини Суспільство Війна з Росією Навіть не після виходу на кордон з рф: за яких умов може завершитися війна
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіть не після виходу на кордон з рф: за яких умов може завершитися війна

Чому США чекають зміни влади в росії й коли завершиться війна в Україні

7 червня 2022, 15:05 comments1095
Поділіться публікацією:

В Сєвєродонецьку ЗСУ дійсно вдалося стабілізувати фронт. В росії дійсно у них знизився наступальний потенціал, але вони можуть перекинути деякі підрозділи з інших напрямків на ці 5% Луганщини, які ми контролюємо. Тому напруга на сході навряд чи спадатиме найближчі кілька тижнів. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов.

Навіть не після виходу на кордон з рф: за яких умов може завершитися війна

Фото Генеральний штаб ЗСУ

За його словами, чим довше триває війна, тим менше можливостей у рф, бо вона не готувалася до довготривалої війни, її ресурс стає все меншим і збирати його все важче. Наразі Путін підключив лобістів російських інтересів за кордоном й вони активно просувають ідею перемовин й росія погодиться, бо їй потрібна пауза, щоб зібрати більше війська й продовжити наступ.

Наразі ж армія росії виснажена, оперативного резерву немає, командування не формує резерви, а кидає людей у бій. Тому стратегічно далі наступати вони не можуть. З одного боку прийнято рішення зробити контракти на службу в армії рф безстроковими, з іншого — Путін продовжує залякувати світ — почалися навчання Тихоокеанського флоту рф з авіацією та кораблями. Однак, на думку експерта, відступати росія не збирається.

В самій росії назріває зміна влади, або Путін обере наступника, або станеться "дворцовий переворот", який здійснять владні клани, що хочуть отримати політичну владу. Там наразі починає сипатися вертикаль — міняють генералів, активізувалися бізнес-клани. На думку Олега Жданова, США зараз чекають саме "перевороту" — якщо зміниться влада й нова піде на поступки США, то там можуть змінити зовнішню політику. За його словами, перемовини між представниками росії та Штатів йдуть дуже активно. Однак метою західних партнерів залишається усунення Путіна від влади.

Раніше міністр оборони Резніков заявляв, що війна може завершитися до кінця року, але експерт говорить, що бойові дії будуть тривати й далі, а вихід на кордон з рф не гарантує закінчення війни з росією. Для остаточної перемоги України потрібно, щоб співпали кілька ключових факторів, серед яких й геополітична ситуація в Європі й вихід на світову арену нових гравців за рахунок нових союзів на противагу тим, що вже існують.

Як писав портал "Коментарі", в чому полягає формула Єрмака-Макфола й що пропонують експерти щодо персональних санкцій російських олігархів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини