Головна Новини Суспільство історія Нострадамус і його пророцтва: міф чи реальність
commentss НОВИНИ Всі новини

Нострадамус і його пророцтва: міф чи реальність

Що відомо про одного з найпопулярніших провидців світу. Чи справді передбачення Нострадамуса збулись.

сьогодні, 17:42
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Мішель де Нострадам, більш відомий як Нострадамус, — одна з найбільш загадкових постатей в історії. Його пророцтва продовжують інтригувати людство навіть через багато століть після його смерті. Хоча деякі вважають його видатним провидцем, інші — піддають сумніву точність і правдивість передбачень Нострадамуса.

Нострадамус і його пророцтва: міф чи реальність

Нострадамус. Фото з відкритих джерел

Нострадамус народився у Франції в 1503 році. Він розпочав кар'єру лікаря, хоча й не мав офіційної медичної освіти. Однак після успішної практики в 1530-х роках, Мішель де Нострадам здобув докторський ступінь. З цього моменту він почав своє прізвище записувати на латинський манер "Nostradamus".

Перші пророцтва Нострадамус почав робити у 1547 році, публікуючи свої передбачення у формі катренів — чотиривіршів, які у 1555 році увійшли до його альманаху "Століття". Його твори швидко здобули популярність, і навіть королева-консорт Катерина Медічі запросила його до королівського двору для складання гороскопів для своїх дітей.

Чимало передбачень Нострадамуса викликають дебати серед істориків та аналітиків. Серед відомих пророкувань йому приписують смерть французького короля Генріха II, Французьку революцію, піднесення Наполеона та Гітлера, а також війну в Україні. Однак критики зауважують, що його тексти часто були настільки розпливчастими, що їх можна трактувати під будь-які події.

Однією з головних причин популярності Нострадамуса є загальний характер його передбачень. Природні катастрофи, війни та політичні перевороти трапляються регулярно, тому прихильники пророцтв легко знаходять зв'язок між його словами та реальними подіями. Саме тому досі точаться суперечки — чи дійсно він бачив майбутнє, чи його слова — це просто гра уяви.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що математик з України розшифрував "Код да Вінчі" та назвав дату кінця світу.

Також "Коментарі" писали про вчених, які прочитали стародавні таблички Вавилону. Їх зміст шокував науковців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини