Головна Новини Суспільство історія 10 фактів про реальне життя та роботу в Північній Кореї
commentss НОВИНИ Всі новини

10 фактів про реальне життя та роботу в Північній Кореї

Північна Корея одна з найбільш закритих країн світу і звідти важко отримати інформацію про реальне життя.

29 березня 2023, 20:00 comments7045
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Поки північнокорейський диктатор Кім Чен Ин стурбований розробкою балістичних ракет, щоб показати свою військову могутність та розкішне життя, більша частина населення його країни страждає від нестачі їжі, корупції, сильних повеней та інших бід. Більшість людей мало що знають про реальне життя у КНДР, тому портал "Коментарі" з посиланням на Lovemoney зібрав 10 фактів про життя і роботу в середині держави-ізгоя.

10 фактів про реальне життя та роботу в Північній Кореї

Робочі в КНДР. Фото з відкритих джерел

Північна Корея є однією з найбільш корумпованих країн у світі

Згідно з рейтингом Індексу сприйняття корупції від Transparency International Північна Корея посідає шосте місце у світі за рівнем корупції. Не так давно, у 2016 році, КНДР перебувала на другому місці, поступаючись лише Сомалі, де була війна. Очевидно, що азійській країні потрібно буде пройти довгий шлях, щоб очиститись.

ВВП на душу населення є одним з найнижчих у світі

Загальний рівень ВВП КНДР є відносно нормального рівня і становить приблизно 19 мільярдів доларів. Проте ЦРУ вважає, що реальне ВВП на душу населення становить лише 1700 доларів (в Україні 4835 доларів). Більшість мешканців Північної Кореї живе в бідності, адже це один з найнижчих показників у світі, якщо виключити африканські країни. За даними Світового банку, 59% населення працюють у сільському господарстві, де місячна зарплата може становити лише 1-2 долари на місяць.

Неймовірні військові витрати

Військові витрати КНДР найвищі у світі порівняно з її бюджетом. За даними Statista, уряд Північної Кореї витрачає близько 24% свого ВВП на армію, тоді як друга країна у цьому списку Оман на військову сферу виділяє 10,9%.

10 фактів про реальне життя та роботу в Північній Кореї - фото 2

Касти в азійській країні

У суспільстві КНДР існує кастова система, яка відома під назвою "сонбун". Загалом виділяють п’ять основних каст: особлива, ядро, основна, проблемна та ворожа. Усі вони поділяються на біль ніж 50 підкатегорій. Класифікація відбувається на основі статусу батьків, а також через рід занять людини.

У столиці КНДР живе лише еліта

У Пхеньяні можуть жити лише члени каст особлива та ядро, що становить близько 10% населення. Усі інші фактично живуть у сільській місцевості майже без електрики та їжі.

Еліта живе в розкоші, а бідні ледь виживають

Привілейовані класи Північної Кореї мають постійний доступ до вишуканої їжі та можуть обідати в кращих ресторанах Пхеньяну, тоді як решта населення харчується недостатньо. У 2019 році уряд КНДР скоротив щоденну порцію їжі до 300 г на людину на день.

Стандарт зачіски

У Північній Кореї поліція може заарештувати людину за носіння джинсів, а також через невідповідну зачіску. Будь-що, що відхиляється від 28 дозволених державою зачісок, заборонено.

10 фактів про реальне життя та роботу в Північній Кореї - фото 3

Робота в Північній Кореї

Після закінчення школи більшість громадян Північної Кореї отримує свою роботу, яку вони мають виконувати до кінця життя. Єдине, що може врятувати у такій ситуації, це назбирати гроші та підкупити чиновника.

У КНДР можуть посадити у в’язницю за злочини родича

Згідно з законами Північної Кореї про покарання трьох поколінь, уряд може засудити людину, яка вчинила злочин, її дітей, батьків, двоюрідних братів та решту сім’ї, окрім того, це працює ще на два наступні покоління.

10 фактів про реальне життя та роботу в Північній Кореї - фото 4

Велика кількість в’язнів не виходять на волю

За повідомленнями Amnesty International близько 40% ув'язнених північнокорейців помирають від недоїдання або під час виконання важких робіт перебуваючи у таборах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що не тільки Путін. На кого з диктаторів видавав ордер на арешт Міжнародний суд та яка їх доля.

Також "Коментарі" писав про дві країни, які хочуть покласти край великій суперечці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини