Головна Новини Суспільство історія Історик: в цей день було укладено Троїстий пакт, до якого прагнув приєднатися СРСР – «можем повторить»
commentss НОВИНИ Всі новини

Історик: в цей день було укладено Троїстий пакт, до якого прагнув приєднатися СРСР – «можем повторить»

Союзу не судилося відбутися. Надто вже великі апетити були у кремлівських товаришів, які хотіли собі частину Туреччини з чорноморськими протоками, Іран, Сирію, Кувейт, Болгарію, Фінляндію та ще дещо

27 вересня 2022, 17:20 comments1045
Поділіться публікацією:

Мало хто знає, що 27 вересня 1940 року укладено Троїстий пакт між Третім Рейхом, Королівством Італія та Японською імперією, яким було створено військовий союз, відомий як "Країни Осі". Але досі мало хто з колишніх громадян СРСР знає, що цей союз мав усі шанси стати Пактом чотирьох держав Осі. До нього мав приєднатися Радянський Союз. Як інформує видання "Коментарі", про це у себе в Facebook пише відомий історик, журналіст та публіцист Павло Бондаренко.

Історик: в цей день було укладено Троїстий пакт, до якого прагнув приєднатися СРСР – «можем повторить»

Країни Осі. Фото: з відкритих джерел

Історик зазначає, саме про це йшлося на переговорах Гітлера та Ріббентропа з головою радянського уряду Молотовим 12-13 листопада 1940 року під час його візиту до Берліну. Там же обговорювалися умови поділу Британської імперії та інших земель.

"Ще на позачерговій сесії Верховної Ради СРСР 31 жовтня-2 листопада 1939 року Молотов у своїй промові заявив: "...не лише безглуздо, а й злочинно вести таку війну, як війна за "знищення гітлеризму", котра прикривається фальшивим прапором "демократії". Союзу не судилося відбутися. Надто вже великі апетити були у кремлівських товаришів, які хотіли собі частину Туреччини з чорноморськими протоками, Іран, Сирію, Кувейт, Болгарію, Фінляндію та ще дещо. Гітлер на це піти побоявся, аби надмірно не посилювати "союзника". Москва на союзі наполягала. Гітлер справа затягував", – зазначив Павло Бондаренко.

Він додає, зрештою саме ненажерливість Кремля та захоплення ним Литви, Латвії, Естонії, частини Румунії та Фінляндії змусило Гітлера віддати наказ про розробку плану війни проти СРСР.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Литві озвучили прогноз: хто може скинути режим Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Володимир

27 вересня 2022, 20:44

Псевдоісторична стаття. Після формулювання "мало хто знає" далі можна не читати. Для автора буде дивиною, що ці подіі вивчаються в курсі всесвітньоі історіі для 10 класу. Але звідки про це знати "сергеям" та фейсбучним "історикам-журналістам-публіцистам"


Новини