Головна Новини Суспільство історія Форт Боярд. Знаменита фортеця, яка здебільшого була абсолютно марною
commentss НОВИНИ Всі новини

Форт Боярд. Знаменита фортеця, яка здебільшого була абсолютно марною

Відомий форт Боярд завдячує своїй славі популярному однойменному шоу, в якому брали участь відомі українці. Проте у військовому плані це була абсолютно марна споруда

10 грудня 2022, 22:40 comments6507
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Форт Боярд — одне з найдивніших укріплень у світі. Він був побудований з великими зусиллями, і більшу частину своєї історії був абсолютно марним. З 1990 року Форт Боярд є місцем дії однойменного популярного ігрового шоу.

Форт Боярд. Знаменита фортеця, яка здебільшого була абсолютно марною

Форт Боярд та Богдан Ступка. Фото: з відкритих джерел

Форт Боярд — фортеця, розташована між островами Іль-д'Екс і Іль-д'Олерон на західному узбережжі Франції. Перші плани його будівництва були складені в середині XVII століття під час правління Людовика XIV, але через технічні труднощі його тоді не побудували.

Будівництво почалося лише за правління імператора Наполеона в 1801 році. І лише в 1857 році будівництво форту Боярд було завершено. Фортеця призначалася для захисту французького узбережжя.Його довжина — 61 метр, ширина — 31 метр, висота стін — 20 метрів.

Після введення форту в експлуатацію виявилося, що він погано спроєктований. Під час великих штормів вода затоплювала нижні поверхи, а кораблі постачання розбивалися об його стіни чи підводні скелі навколо фундаменту.

У 1871 році форт було виключено з оборонної системи і він використовувався як в'язниця. У 1913 році армія повністю роззброїла його і залишила напризволяще.

У 1980 році Філіп де Дьовель, співведучий La Chasse aux Trésors (оригінальна французька назва "Полювання за скарбами"), намагаючись дістатися форту Боярд лед не потонув. Це надихнуло Жака Антуана на створення телевізійного ігрового шоу Fort Boyard.

З 1990 року Форт Боярд є місцем дії однойменного популярного ігрового шоу. Тоді до форту прибудували майданчик, що спростило доступ до нього телевізійникам. Шоу стало надзвичайно популярною розважальною програмою, яка транслювалася по всьому світу. В шоу також брали участь українські зірки, зокрема Святослав Вакарчук, Василь Вірастюк, Богдан Ступка, Володимир Зеленський та інші.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про французького президента, який заявив, що Росія повинна отримати гарантії безпеки.

Також "Коментарі" писали про сучасну зброю, яку просить президент України Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

449

10 грудня 2022, 23:34

Компактный и мощный портативный обогреватель с керамическим нагревом (900 Вт), подключается прямо к розетке в стене, очень экономный и бесшумный, есть таймер и пульт! Цена по Акции: 449 грн. ----- https://rip.to/obigriv


Новини