Головна Новини Суспільство Екологія Величезний цвинтар пінгвінів знайшли вчені в Антарктиді: в чому загроза
commentss НОВИНИ Всі новини

Величезний цвинтар пінгвінів знайшли вчені в Антарктиді: в чому загроза

Вчені говорять про тривожне відкриття з Антарктиди, яке може стати передвісником вимирання багатьох видів тварин в регіоні.

9 квітня 2024, 17:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Наукова експедиція вчених з Австралії виявила щонайменше 532 мертвих пінгвіни Аделі на острові Героїна поблизу Антарктиди. Наразі вчені роблять додаткові аналізи, однак все вказує, що причиною смерті став вірус пташиного грипу H5N1.

Величезний цвинтар пінгвінів знайшли вчені в Антарктиді: в чому загроза

Пінгвіни в Антарктиді. Фото з відкритих джерел

На острові Героїна щороку розмножується близько 300 тис. пінгвінів. Щоб не турбувати птахів вчені з Федерального університету Австралії прибули сюди після періоду розмноження та виявили кладовище з понад 500 мертвих пінгвінів.

Вчені взяли зразки та відправили їх до лабораторії, однак остаточні результати будуть готові лише через кілька місяців. Вчені особливо стурбовані тим, що це може бути вірус пташиного грипу H5N1, який особливо швидко поширився серед дикої природи Антарктиди, після першого зафіксованого випадку в Південній Америці у 2022 році.

"Це може мати величезний вплив на дику природу, яка вже зазнала впливу таких факторів, як зміна клімату та інші екологічні стреси", — говорить біологиня та учасниця експедиції Меган Дьюар.

За її словами, хоч вони натрапили на сотні мертвих пінгвінів, однак тварин загинуло щонайменше кілька тисяч. Крім острова Героїна вчені виявили вірус H5N1 на інших прилеглих островах у поморників – морських птахів, що харчуються яйцями та пташенятами пінгвінів.

Вчені стверджують, що тривожне відкриття може мати жахливі наслідки в майбутньому та сприяти вимиранню видів, що перебувають під загрозою зникнення. Дьюар вважає, що наступної весни під час свого періоду розмноження імператорські пінгвіни стануть жертвами пташиного грипу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені виявили сотні мертвих пінгвінів на Фолклендських островах.

Також "Коментарі" писали про стихійне лихо під назвою дзуд, яке вбило мільйони тварин у Монголії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

5.10

10 квітня 2024, 16:25

https://cchr.org.ua/uk/jak-vijti-z-psihiatrichnoi-likarni-jakshho-vi-prijshli-tudi-dobrovilno/ ---https://cchr.org.ua/ ---------------------------------------------------------------------------------https://zmina.info/articles/pamyatka-fiksacziyi-dokaziv-zlochyniv-proty-czyvilnogo-naselennya/


Новини