Головна Новини Суспільство Екологія Вчені з’ясували, що величезний щур Вангуну дійсно існує: перші фото рідкісної тварини
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з’ясували, що величезний щур Вангуну дійсно існує: перші фото рідкісної тварини

Рідкісний щур Вангуну потрапив у фотопастки вчених. Науковці вказують, що тваринам загрожує вимирання через вирубування тропічних лісів.

5 грудня 2023, 17:45 comments1569
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Вченим вперше вдалося надати фотодокази існування гігантських щурів Вангуну з Соломонових островів у південній частині Тихого океану. Цей вид був помічений лише кілька років тому і практично не вивчений, однак ці фото вже можуть стати останніми.

Вчені з’ясували, що величезний щур Вангуну дійсно існує: перші фото рідкісної тварини

Вчені вперше сфотографували рідкісний вид щурів Вангуну. Фото з відкритих джерел

Вчені використали фотопастки на одному з віддалених Соломонових островів Вангуну, щоб вперше сфотографувати один з найрідкісніших та найменш вивчених видів тварин у світі. Гризун отримав наукову назву Uromys vika, однак в побуті його називають гігантським щуром Вангуну на честь острова на якому він проживає. Корінні мешканці неодноразово заявляли про існування Вангуну та його неймовірну здатність розбивати кокоси. Однак, вчені практично не мали доказів існування тварини.

Для фотографій група науковців поспілкувалась з місцевими мешканцями, які мають глибокі знання про гігантського щура та поставили фотопастки у відповідних місцях. Усього вченим вдалось зробити 95 фотографій чотирьох різних особин.

"За допомогою фотопасток і керуючись цими знаннями, ми хотіли зробити фотографії Uromys vika в останньому великому квадраті пралісу Вангуну", - зазначають вчені з університету Мельбурна.

Вчені з’ясували, що величезний щур Вангуну дійсно існує: перші фото рідкісної тварини - фото 2

Фотографії великого щура Вангуну (Uromys vika) на Соломонових островах, який потрапив у фотопастки вчених

Єдиний задокументований екземпляр Вангуну до цього часу був зафіксований у 2015 році, коли під час вирубки дерев тварина впала та загинула. Саме через вирубання тропічних лісів на Соломонових островах щури Вангуну можуть опинитись на межі зникнення.

Праліси на Соломонових островах є останнім придатним місцем для щурів Вангуну. Попри протести корінних мешканців, у 2022 році уряд Соломонових островів відкрив цю територію для лісозаготівлі. Однак вчені сподіваються, що докази існування рідкісних щурів Вангуну дозволять захистити місця проживання тварин, а також корінних народів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про несподіване вторгнення в США — Америці загрожують суперсвині з Канади.

Також "Коментарі" писали, що в нацпарку США виявили оленя з "хворобою зомбі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини