Головна Новини Суспільство Екологія В Антарктиді відколовся величезний айсберг. Його площа у два рази більша за Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Антарктиді відколовся величезний айсберг. Його площа у два рази більша за Київ

Британські науковці в Антарктиді зафіксували відколення величезного айсберга, площа якого оцінється у дві площі столиці України.

24 січня 2023, 13:08 comments1243
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час припливу в Антарктиді відколовся айсберг площею близько 1550 квадратних кілометрів. Два роки тому в цьому ж регіоні відколовся гігантський айсберг такого ж розміру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на BBC.

В Антарктиді відколовся величезний айсберг. Його площа у два рази більша за Київ

В Антарктиді відколовся величезний айсберг. Фото з відкритих джерел

В Антарктиді від материка відколовся гігантський айсберг, який у два рази більший за площу Києва. Це сталося в пізно ввечері в неділю під час припливу, а про інцидент повідомили дослідники з Британської антарктичної служби вже наступного дня. Відкол відбувся приблизно за 20 км від місця розташування британської дослідницької бази Галлей, де перебуває 21 співробітник. Їм нічого не загрожує, і вони продовжуватимуть працювати. Британська база складається зі спеціальних пересувних модулів, які дозволяють її переміщувати від краю льодовика. У 2017 році база Галлей була перенесена на 23 км, задля безпеки науковців.

Це не вперше в цьому регіоні відколюється великий айсберг. Два роки тому від льодовикового шельфу Brunt Ice відколовся айсберг подібного розміру. Британці стверджують, що відкол айсберга передбачався, адже науковці постійно стежать за тріщинами у льодовику. Дослідники виявили тріщину Chasm One, яка активно почала рости в останні 10 років, що цього року призвело до повного відокремлення брили льоду площею у 1550 квадратних кілометрів.

В Антарктиді відколовся величезний айсберг. Його площа у два рази більша за Київ - фото 2

Утворення айсбергів є природним процесом, але його може значно прискорити глобальне потепління. Вчені кажуть, що швидкість танення та відкол айсбергів, які спостерігаються в Антарктиді в останні роки, є більшими, ніж будь-коли раніше.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час протестів поліція затримала екоактивістку Грету Тунберг.

Також "Коментарі" писали британського археолога-любителя, який розшифрував найдавніше писемність в історії Homo sapiens.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини