Головна Новини Суспільство Екологія У Данії ввели "податок на пукання" корів, щоб боротись з глобальним потеплінням
commentss НОВИНИ Всі новини

У Данії ввели "податок на пукання" корів, щоб боротись з глобальним потеплінням

Фермери у Данії будуть платити новий податок, щоб зменшити вплив парникових газів на глобальне потепління.

1 липня 2024, 16:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Данія ухвалила новий закон, який передбачає введення нового податку на корів, овець та свиней, які виділяють у процесі життєдіяльності велику кількість парникових газів, зокрема через пукання. Це перша країна, яка прийняла подібний закон для боротьби зі зміною клімату.

У Данії ввели "податок на пукання" корів, щоб боротись з глобальним потеплінням

В Данії будуть збирати податок за "пукання" корів. Фото з відкритих джерел

Як розповів міністр податків Данії Єппе Бруус метою закону є скорочення викидів парникових газів на 70% та зменшити вплив на глобальне потепління. Сам закон про "податок на пукання" корів та інших фермерських тварин набере чинності у 2030 році.

"Ми зробимо великий крок ближче до того, щоб стати кліматично нейтральними у 2045 році. Данія буде першою країною у світі, яка запровадить справжній податок на CO2 для сільського господарства", — сказав Бруус.

Згідно з новим законом, данський фермер буде оподатковуватись податком у розмірі 300 крон (1750 гривень) за тонну вуглекислого газу, який викидає їхня худоба. Крім того, вже у 2035 році ця ціна зросте до 750 крон (4400 гривень).

На фермах у Данії перебуває приблизно 1,5 млн корів, кожна з яких виробляє таку кількість газу, яка дорівнює 6 тонам вуглекислого газу за впливом на довкілля щорічно.

Згідно з даними програми ООН з навколишнього середовища, на худобу припадає близько 32% антропогенних викидів метану. Більшість газів утворюється через те, як худоба перетравлює їжу перед тим, як вивільнити її через відрижку, пукання та гній. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Бразилії на аукціоні продали найдорожчу корову у світі. Вона потрапила у Книгу рекордів Гіннеса.

Також "Коментарі" писали про те, як українці ставляться до підвищення податків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

я

1 липня 2024, 16:12

чому вже відразу не на кожен подих і чому тільки корів - як неефективно ?! а ще, відкрив очі- заплатив! побачив чисте небо -заплатив більше, побачив окремо зелень, сніг тощо -ти багата людина, або ти тварина, з тварин грошей не беруть, тільки з їх господарів. а ще можна податок на гендерність ввести . ненавидиш владу платиш більше, любиш - навпаки. людина більше цінність, як засіб виробництва, а не як жива істота. А живі істоти - лише маса, а душа непотріб- так культиває суспільство своїх нащадків, які продовжують діло. лякають деякі дебіли ядерною зброєю, ха-ха, люди набагато гірше зло!

Перехожий

1 липня 2024, 15:44

А який зв'язок між податком і станом навколишнього середовища?


Новини