Головна Новини Суспільство Екологія Тепер житимуть у дикій природі: у заповіднику на Одещині поселилися декілька десятків оленів та ланей
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер житимуть у дикій природі: у заповіднику на Одещині поселилися декілька десятків оленів та ланей

Сорок ланей та оленів тепер живуть на Білгородському острові в Дунайському біосферному заповіднику, їх перевезли із заходу України

11 квітня 2023, 11:55
Поділіться публікацією:

Тепер у розпорядженні парнокопитних 2200 гектарів території, пишуть "Коментарі" з посиланням на Rewilding Ukraine. Таке переселення тваринам організували не випадково.

Тепер житимуть у дикій природі: у заповіднику на Одещині поселилися декілька десятків оленів та ланей

В самому серці української дельти Дунаю, на Одещині, поселилися сорок оленів та ланей

"Олені та лані на Білгородському допоможуть створити та підтримувати багатий на біорізноманіття напіввідкритий мозаїчний ландшафт з луками, водоймами та різноманітними рослинами" — зазначає фахівець з відновлення екосистем Олег Дьяков.

Як додають у громадській організації, після довготривалої дороги, олені та лані одразу ж вистрибнули з плавучої опори та побігли досліджувати заповідник.

Також, фахівці з відновлення екосистем за допомогою проживання тут парнокопитних досліджуватимуть як природне випасання впливатиме на ландшафт та екосистему.

Як там пояснюють, тварини, харчуючись рослинністю, можуть певною мірою вплинути на зменшення стихійних пожеж, що виникають внаслідок надлишку рослинності.

Освоївшись частково, нові мешканці уже стали переселятися на сусідні острови румунської території дельти Дунаю в пошуках їжі.

Білгородський острів є частиною Дунайського біосферного заповідника, а його площа складає понад 2000 га. Як повідомили у громадській організації, у майбутньому на Одещині будуть й наступні випуски тварин.

Сама ж ГО Rewilding Ukraine займається сталим розвитком громад, територій та працює над відновленням природних ландшафтів, й поверненням диких тварин.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, тварини під обстрілами: яка ситуація в харківському "Фельдман Екопарку" під час війни. "Фельдман Екопарк" опинився на лінії вогню і зазнає регулярних обстрілів та бомбардувань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини