Головна Новини Суспільство події Тварини під обстрілами: яка ситуація в харківському "Фельдман Екопарку" під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Тварини під обстрілами: яка ситуація в харківському "Фельдман Екопарку" під час війни

"Фельдман Екопарк" опинився на лінії вогню і зазнає регулярних обстрілів та бомбардувань

31 березня 2022, 20:25
Поділіться публікацією:

"Фельдман Екопарк" – це багатосторонній благодійний проект, який об’єднує в собі турботу і допомогу тваринам, терапію для дітей з особливими потребами, реабілітаційну, науково-дослідницьку та освітню бази, а також дозвілля для тих, хто любить природу. Принаймні так було до війни. Зараз же майже кожен день тварин супроводжується новими прильотами, новими руйнуваннями. Співробітники й волонтери намагаються евакуювати тварин з-під обстрілів, прогодувати їх, захистити віж жахіття війни. Яка зараз ситуація в екопарку і як живуть тварини?

Тварини під обстрілами: яка ситуація в харківському "Фельдман Екопарку" під час війни

Фельдман Екопарк - фото з Фейсбук сторінки

"Фельдман Екопарк" за час війни зіштовхнувся з жорстокими обстрілами, зруйнованими вольєрами, проблемами зі зв'язком і світлом, а найгірше — з мертвими тваринами.

"Я розумію, що під час війни, коли гинуть люди, коли знищуються цілі міста, може здатися, що звертатися за допомогою для тварин не зовсім коректно. Але все ж таки це живі душі, брати наші менші, вони теж хочуть жити, і ми не можемо їх покинути, тому ми звертаємось до всіх небайдужих з проханням про допомогу, нам потрібні гроші, щоб прогодувати наших тварин і вивезти їх у безпечне місце. Нам потрібна для них різноманітна їжа: сухі корми, крупи, сіно – все, що швидко не псується. Фрукти та овочі нам теж потрібні, але невеликими партіями, щоб вони не зіпсувалися. А гранульованих, сухих кормів, круп, хотілося б мати хоча б невеликий запас, щоб бути впевненими, що наших тварин чимось нагодувати", — зазначив директор "Фельдман Екопарку" Віталій Ільченко у Фейсбуці.

"Фельдман Екопарк" разом із співробітниками й волонтерами щодня працює над тим, щоб евакуювати тварин із території парку. Однак, на жаль, за час війни не вдалося уникнути трагедії.

Згідно з інформацією на Фейсбук-сторінці "Фельдман Екопарку", жертвами обстрілів російських окупантів стало чимало тварин. Зокрема унаслідок бомбардувань загинули лані, валлійські кози, благородні олені, орангутанги й шимпанзе. У списку жертв агресії з'явилися вже й великі котячі, примати, копитні, сумчасті, птахи. 

Повідомляється, що тварини гинуть не лише від отриманих ушкоджень, а й від розриву серця в результаті постійних бомбардувань. Тварини, які постійно перебувають на лінії вогню, відчувають стрес, що завдає великого негативного впливу на їхній психічний стан і поведінку.

Щоб тварини вижили в таких умовах, їх необхідно терміново евакуювати, вони потребують лікування та їжі. Тварини "Фельдман Екопарку" досі живі завдяки допомозі небайдужих людей з усього світу.

"Та величезна підтримка, яку зараз відчуває Україна з боку всього цивілізованого світу, значною мірою зачепила і Фельдман Екопарк! У найважчій ситуації, що склалася в Екопарку з кормами для тварин, нам простягли руку допомоги не лише тисячі українців та представників вітчизняного бізнесу, а й міжнародні благодійники. Нинішня тяжка ситуація допомогла зрозуміти, скільки у нас друзів! Ми щиро вдячні всім нашим партнерам та друзям – з початку війни нам надали фінансову допомогу понад 2 тис. компаній та людей, і ми маємо можливість закуповувати корми для тварин", — зазначають на Фейсбук-сторінці парку.

Зазначається, що співробітникам та волонтерам у перервах між обстрілами та бомбардуваннями вдалося потрапити до Екопарку та вивезти з нього велику групу тварин. Зокрема врятувати від бомбарудвань та обстрілів змогли шпороносних та альдабрських черепах, шимпанзе з дитинчатами, сім'ю білоруких гібонів з малюком, групу лемурів, капуцинів, зелених мавп, каракал, циветта, частину колекції птахів-носорогів, коларат, ібіса, курячих гусей, молодого лева, орангутангів, альпак, ведмежих макак, кенгуру.

Зараз "Фельдман Екопарк" потребує підтримки небайдужих людей. Усі подробиці можна дізнатися на сайті Екопарку.

Читайте на порталі "Коментарі": парк природи "Беремицьке" на Чернігівщині: як допомогти диким тваринам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини