Головна Новини Суспільство Екологія Пітер Джексон хоче повернути до життя вимерлого птаха
commentss НОВИНИ Всі новини

Пітер Джексон хоче повернути до життя вимерлого птаха

Пітер Джексон інвестував у компанію, яка обіцяє відновити вимерлі види тварин.

сьогодні, 15:52
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Легендарний кінорежисер Пітер Джексон, відомий своїми трилогіями "Володар кілець" та "Гобіт", зробив значну інвестицію в науковий проєкт з метою повернути до життя вимерлого птаха додо (дронт маврикійський). Режисер вклав 10 мільйонів доларів у стартап Colossal Biosciences, компанію, яка спеціалізується на відновленні вимерлих тварин.

Пітер Джексон хоче повернути до життя вимерлого птаха

Пітер Джексон. Фото з відкритих джерел

Компанія Colossal Biosciences заснована у 2021 році, вже здобула популярність завдяки своїм амбітним планам повернути на планету не тільки додо, а й шерстистого мамонта та тасманійського тигра. Основна мета компанії – використовувати передові технології генної інженерії для відновлення втрачених видів і водночас забезпечувати фінансовий прибуток через розробку та впровадження інноваційних біотехнологій.

Проєкт з повернення додо зосереджений на відновленні його популяції на острові Маврикій, де птах вимер у XVII столітті через діяльність людини. Colossal Biosciences співпрацює з Маврикійським фондом дикої природи, щоб забезпечити належні умови для повторної інтродукції цього виду.

Пітер Джексон приєднався до відомих інвесторів, таких як спортсмени Том Брейді та Тайгер Вудс, актори Кріс Хемсворт і Періс Хілтон, які також підтримали фінансово цей проєкт. За словами представників Джексона, режисер інвестував у проєкт Colossal Biosciences 10 мільйонів доларів, оскільки прагне запобігти вимиранню тварин у своїй рідній Новій Зеландії, а також підтримати глобальні ініціативи з охорони біорізноманіття. 

Пітер Джексон хоче повернути до життя вимерлого птаха - фото 2

Птах Додо

Попри те, що компанія викликала скептицизм з боку палеогенетиків, і концепція повернення дронта маврикійського піддається глузуванням, стартап Colossal Biosciences вже зібрав 235 мільйонів доларів з моменту свого заснування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вченні занепокоєні через можливе вимирання білих ведмедів через зміну клімату.

Також "Коментарі" писали про вчених, яким вдалось відновити популяцію риб, що вимерли багато років тому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини