Головна Новини Суспільство Екологія Одна з країн Європи забороняє пластиковий посуд
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з країн Європи забороняє пластиковий посуд

Міністр охорони навколишнього середовища Тереза Коффі має намір заборонити одноразові пластикові столові прибори, тарілки, чашки, палички до повітряних кульок, контейнери для їжі та напоїв.

15 грудня 2022, 22:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Британський уряд після консультацій планує заборонити пластиковий посуд. Уряди Шотландії та Уельсу вже працюють над аналогічними заходами. Їх пропонують в найближчі тижні замінити біорозкладними альтернативами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на англійське видання Independent.

Одна з країн Європи забороняє пластиковий посуд

У Великобританії заборонять пластиковий посуд. Фото: з відкритих джерел

Консультації з питань пошуку альтернатив для пластикового посуду проходили з листопада 2021 по лютий 2022 рік, проте тільки зараз уряд Британії повернувся до цього питання, а міністр охорони навколишнього середовища Тереза Коффі готова ухвалити заборону.

"Ми сповнені рішучості йти далі та швидше, щоб скоротити, повторно використовувати та переробити більше наших ресурсів, щоб трансформувати нашу галузь утилізації відходів і виконати наші зобов’язання в амбітному 25-річному плані захисту навколишнього середовища", — повідомив представник Департаменту охорони навколишнього середовища.

У 2020 році уряд Великобританії заборонив одноразові соломинки, ватні палички та пластикові мішалки до напоїв.

"Вкрай важливо скоротити нашу залежність від одноразового пластику", — запевняють в британському уряді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські війська вчиняють екоцид на території України. Згідно з підрахунками науковців через війну в акваторії Чорного моря загинуло понад 50 тис. дельфінів, що становить 20% від загальної популяції цих тварин у чорноморських водах.

Також "Коментарі" писали про те, що російські військові в українському зоопарку з'їли кенгуру, бізона, віслюка та інших тварин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини