Головна Новини Суспільство Екологія Не вбивайте цих червоних комах: вони приносять користь
commentss НОВИНИ Всі новини

Не вбивайте цих червоних комах: вони приносять користь

Клоп-москаль або ж червоний клоп, попри свою назву, корисна комаха, яка очищає природне середовище.

3 квітня 2024, 12:05 comments1883
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На початку весни, коли стає тепло, а дерева починають цвісти ми можемо помітити на тротуарах та стовбурах дерев сотні маленьких червоних "жучків". Часто цих комах топчуть або знищують інсектицидами люди, проте, вони приносять користь.

Не вбивайте цих червоних комах: вони приносять користь

Клоп-москаль або червоноклоп червоний

Червоноклоп червоний (лат. Pyrrhocoris apterus) – це поширена комаха розміром близько сантиметра підряду клопів з характерними червоно-чорними візерунками, яка зустрічається в Європі, Азії та Північній Африці. Комаха має багато назв, зокрема козачок, москалик, клоп-москаль, або ж у народі їх називають "жук-пожежник". Зазвичай червоноклопа можна побачити у великих групах близько сотні особин у нижній частині стовбура дерев.

У червоного клопа шлюбний період триває з квітня по травень. Саме в цей час ми можемо бачити велику кількість цих комах з’єднаними черевцями один до одного. Цей період спаровування у клопів може тривати від 12 годин до семи днів.

Всупереч поширеній думці, клоп-москаль практично не шкодить садам, а також не їсть овочі та фрукти. Крім того, він не отруйний та не кусається. Ці комахи переважно харчуються соком плодів липи і акації, доповнюють свій раціон рештками мертвих комах. Крім того, вони можуть бути корисні, адже природним чином знищують комарів. У випадку недостатньої кількості їжі у популяції клопа-москаля може відбуватись канібалізм. 

Свою назву москалик або клоп-москаль ці комахи отримали завдяки візерунку надкрил. Український натураліст Іван Верхратський у 19 столітті вказав, що вони схожі на яскраві каптани московських стрільців. Згодом український письменник та етнограф Борис Грінченко додав назву клоп-москаль у свій чотиритомний словник.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стихійне лихо під назвою дзуд, вбило у Монголії близько 5 млн тварин.

Також "Коментарі" писали про таємничих істот, яких виявили на пляжі США. Вони схожі на людські очні яблука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини