Головна Новини Суспільство Екологія Грету Тунберг висунули на Нобелівську премію миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Грету Тунберг висунули на Нобелівську премію миру

Норвежська партія зелених висунула 20-річну еко-активістку на Нобелівську премію миру

31 січня 2023, 14:53
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Норвежська депутатка від партії зелених Лан Марі Берг висунула двох кліматичних активістів на Нобелівську премію миру — Грету Тунберг та Ванессу Накате. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на виданняFinansavisen.

Грету Тунберг висунули на Нобелівську премію миру

Грету Тунберг видвинули на Нобелівську премію миру. Фото з відкритих джерел

Профільний комітет MDG (партія зелених) подала кандидатури двох кліматичних активісток, шведки Грети Тунберг та угандійки Ванесси Накате, на Нобелівську премію миру. Про це повідомила парламентська уповноважена з MDG Лан Марі Берг.

"Обидві починали з одиночних демонстрації біля парламентів у Швеції та Уганді, але надихнули мільйони приєднатися", — каже Лан Марі Берг.

Берг вважає, що Накате своїми кроками показала якою важливою є проблема кліматичної кризи для викорінення голоду, бідності та досягнення рівності для жінок у всьому світі. Тоді як Тунберг об’єднала молодих людей зі всього світу для боротьби проти кліматичних змін.

За статусом Нобелівського комітету список кандидатів поданих до комітету зберігається в таємниці 50 років. Але ті, хто висуває кандидатури вільно можуть повідомляти ім’я людей чи організацій, які вони запропонували для Нобелівського комітету.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що шведську еко-активістку Грету Тунберг затримала поліція в Німеччині. 20-річна дівчина протестувала проти знесення німецького селища, на місці якого планують почати розробку вугільної шахти. Фото з затриманням Тунберг потрапили в мережу.

Також "Коментарі" писали про проблеми в Україні, які можуть спричинити "ефект доміно" та вплинути на країни Африки, Близького Сходу та Європу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини