Головна Новини Суспільство Екологія До України потрапили зі Швеції отруйні чашки
commentss НОВИНИ Всі новини

До України потрапили зі Швеції отруйні чашки

В Одесу потрапила партія чашок, в яких міститься лігноцелюлоза

30 січня 2023, 22:50
Поділіться публікацією:

Представники  Головного управління  Держпродспоживслужби Одеського регіону  повідомили про небезпечний посуд, який  привезли українським споживачам зі Швеції.

До України потрапили зі Швеції отруйні чашки

Отруйні чашки зі Швеції (фото з відкритих джерел)

Важливо, що небезпечний  для здоров’я складник – лігноцелюлозу було виявлено  в чашках для кави  Huskee Cups в січні цього року. Цей товар експортували зі  Швеції,  компанія постачальник  Espresso Gear, Billdal. Ще фахівці зазначають, що посуд надійшов на адресу  ТОВ "Бюро вин".

Також представники Держпродспоживслужби надають  рекомендації  переглянути  товари, які  наявні  в реалізації.   Небезпечний посуд  при виявленні,   має відразу бути знятий з продажу.

При цьому, лігноцелюлоза — рослинна суха біомаса. Виробники  знайшли  для неї застосування, щоб виробляти з неї  біопаливо, зокрема етанол.  Згадувана речовина – побічний продукт лісового господарства, зокрема, це — відходи виробництва лісопильних заводів.

Huskee Cups — посуд для кави, що виготовлений  з побічних  продуктів, які залишаються після  обробки кавових зерен. При виробництві такого посуду несанкціоновано використовують  лігноцелюлозу, яка має міцні кристалічні  волокна  целюлози, що  склеює всі складники.

Чому посуд, що містить  лігноцелюлозу, є  небезпечним  для людського здоров’я?  Бо, нагріваючись, такий  кавовий посуд виділяє небезпечний  формальдегід. Часте  вживання  гарячої кави з таких чашок може  призвести  до отруєння.  

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україні виявили небезпечне печивоВ  нашій країні  виявлено  печиво, небезпечне для життя, бо в його складі є речовина, що може спровокувати серйозні розлади здоров'я, навіть параліч. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/gudpsso/1131
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини