Головна Новини Суспільство події Може викликати параліч: в Україні виявили небезпечне печиво (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Може викликати параліч: в Україні виявили небезпечне печиво (ФОТО)

Румунське печиво експортувала Польща

24 січня 2023, 21:50 comments4141
Поділіться публікацією:

В  нашій країні  виявлено  печиво, небезпечне для життя, бо в його складі є речовина, що може спровокувати серйозні розлади здоров'я, навіть параліч. Зараз цей небезпечний продукт вилучено з  реалізації, але представники  Держпродспоживслужби Івано-Франківщини  наголошують, щоб покупці були  пильними.

Може викликати параліч: в Україні виявили небезпечне печиво (ФОТО)

В Україні виявили небезпечне печиво (фото з відкритих джерел)

"Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) надійшло повідомлення від 12.01.2023 № 2022.7376-fup 4 стосовно виявлення високого вмісту акриламіду в печиві, що виготовлене в Румунії  та експортувалось з Польщі до України ", — зазначено в інформації.

В Держпродспоживслужбі  Івано-Франківщини попереджують, що небезпечну продукцію необхідно вилучати  з торгових  точок.  

"Акриламід – органічна сполука, амід акрилової кислоти складу CH2CHCONH2. Має високу розчинність у воді, спиртах. Проявляє сильні нейротоксичні властивості. Характерною особливістю акриламіду є те, що ознаки отруєння проявляються лише після прихованого періоду від кількох днів до тижнів", — наголошують фахівці Держпродспоживслужби.

Може викликати параліч: в Україні виявили небезпечне печиво (ФОТО) - фото 2

Ще інформують про симптоми після ураження отруйною речовиною. Найперше починається  сильне виділення  поту на руках та ногах, потім можливе оніміння та параліч кінцівок.  Вдихати цей хімічний складник  так само  небезпечно для власного самопочуття. Пара та пил акриламіду мають здатність  завдавати  уражень нервовій  системі.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Комаровський попередив про віруси, що викликають небезпечне захворювання.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини