Головна Новини Суспільство Екологія Дефіцит струму не завада: Україна наростила імпорт електрокарів
commentss НОВИНИ Всі новини

Дефіцит струму не завада: Україна наростила імпорт електрокарів

За 11 місяців 2022 року в Україну завезли 11 700 електрокарів.

16 грудня 2022, 12:50
Поділіться публікацією:

З січня по листопад Україна імпортувала на 28% електрокарів більше, ніж за такий самий період минулого року: 11 700 проти 9 130. Про це повідомляє платформа Опендатабот. 

Дефіцит струму не завада: Україна наростила імпорт електрокарів

Фото: https://autonews.autoua.net/


У перший місяць вторгнення Росії кількість імпортованих авто скоротилась до 195 електрокарів на місяць (в середньому у 2021-му — 830 шт.), але вже у квітні вона збільшилася вдвічі й відтоді поступово зростала. Пік ввезень сучасних автівок припав на серпень, сягнувши 1540 електрокарів.


Смаки українських автолюбителів не змінилися. Як і торік, найбільшим попитом користується Nissan Leaf. Цьогоріч пригнали 2 154 такі чотириколесі або вісімнадцять відсотків від усіх ввезених електрокарів за період. На другому місці Volkswagen ID.4. Український ринок поповнився 1 142 такими автівками. Це десять відсотків від загальної кількості електрокарів. У трійці електрокарів, яких стало більше на українських дорогах,  — Tesla Model 3. Авто втратило одну позицію. У 2022 році було ввезено 784 такі авто. Це майже сім відсотків від загальної кількості імпортованих електрокарів.


Як відомо, деякі електрокари мають вбудовані опції зворотньої подачі електрики й можуть заряджати зовнішні споживачі. Nissan Leaf, Mitsubishi Outlander PHEV, Hyundai IONIQ 5 — серед них. Нагадаємо, під час відключень світла підзарядити електрокар можна від генераторів, які працюють на газі, дизелі чи бензині.


Ми раніше писали, що уряд анонсував безкоштовну заміну ламп у населення та установах, завдяки чому вдасться заощадити 1 гігават електроенергії та знизити дефіцит у мережі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

eeeee

16 грудня 2022, 14:36

Зачeм плaтить за ceкc или дарить подарки и ходить на свидания если можно просто найти девку для сeкca Здесь ------ https://e.vg/pisy


Новини