Головна Новини Суспільство Війна з Росією LED-лампи на лампи розжарювання: в Україні проведуть енергозберігаючу акцію
commentss НОВИНИ Всі новини

LED-лампи на лампи розжарювання: в Україні проведуть енергозберігаючу акцію

Уряд анонсував безкоштовну заміну ламп у населення та установах

14 грудня 2022, 10:20
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів України ініціював програму заміни 50 мільйонів старих ламп на нові LED-лампи. Про це повідомив прем’єрміністр України Денис Шмигаль у соцмережі Telegram. 

LED-лампи на лампи розжарювання: в Україні проведуть енергозберігаючу акцію

Мінятимуть старі на нові LED-лампи. Фото: https://pixabay.com/


Зокрема, планується обмін 20-25 мільйонів ламп у населення. Крім того, анонсована заміна ламп у закладах соціальної інфраструктури — школах, лікарнях, дитсадках та ін. За повідомленням очільника уряду, закупівлю 30 мільйонів штук LED-ламп профінансує Європейська комісія. Таким чином вдасться заощадити 1 гігават електроенергії та знизити дефіцит у мережі. 


LED-лампи українська влада розраховує почати отримувати вже до кінця цього року. 


Як відомо, під час звернення Президента України до учасників конференції "Солідарні з українським народом" Володимир Зеленський зауважив, що практичним результатом конференції могла б стати домовленість про фінансування проєкту із закупівлі LED-ламп для України. За його словами, 50 мільйонів таких ламп дадуть змогу заощадити близько 1 гігавата електрики. Враховуючи, що середній дефіцит у нашій енергосистемі близько 2,5 гігавата, цей проект також має суттєво допомогти.


Росія завдає масованих ракетних атак по енергетичній інфраструктурі України. З початку жовтня ворог здійснив вісім масованих ударів, запустивши десятки ракет по об'єктах енергетичної інфраструктури України. Внаслідок цих хвиль були пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції. Крім цього, ракетними атаками різною мірою пошкоджено 40% обʼєктів високовольтної мережі. Через дефіцит потужності в енергосистемі в країні запровадили планові графіки відключення електроенергії, доводиться вдаватися і до аварійних вимкнень. У першому пріоритеті підключення – критична інфраструктура й лікарні, у другому – підприємства та об’єкти військово-промислового комплексу, далі – бізнес, який виготовляє критично важливі товари та продукти. І тільки на четвертому етапі підключають житлові будинки.


“Коментарі” писали, що 14 грудня росія знову атакувала дронами-камікадзе. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини