Головна Новини Суспільство Екологія Чорнобильський заповідник: там мешкає сліпа істота, у якої зубів більше, аніж в акули
commentss НОВИНИ Всі новини

Чорнобильський заповідник: там мешкає сліпа істота, у якої зубів більше, аніж в акули

Він нічого не бачить, не чує, однак є унікальним створінням, адже у маленькій щелепі має ще більше зубів, аніж акула. І це молюск

6 травня 2023, 21:05
Поділіться публікацією:

Про це пишуть "Коментарі", з посиланням на Чорнобильський заповідник.

Чорнобильський заповідник: там мешкає сліпа істота, у якої зубів більше, аніж в акули

Виноградний равлик. Фото з Фейсбук

Фотографіями дивовижного виноградного равлика поділилися на офіційній сторінці спільноти у Фейсбук.

"Ці безхребетні й м’якотілі черевоногі, захищені раковиною,  живуть практично всюди. Однак чи знаєте ви, що  равлики є дивовижними істотами? Наприклад, вони позбавлені слуху і практично нічого не бачать, тому спілкуються через дотики", — зауважили там.

Водночас, попри мізерні розміри, ці молюски можуть нести вантаж, в десятеро більший, аніж їх вага.

"В той же час, вони повністю заслужили  репутацію найповільніших створінь на Землі, долаючи в середньому 7 сантиметрів за хвилину", — зауважують у Чорнобильському заповіднику.

Чи на найцікавішим фактом про равликів, залишається те, як вони харчуються.

"Равлики не жують, а перетирають їжу за допомогою … 25 тисяч дрібних зубів. Що більше, ніж у будь-якої акули. Сіль і цукор для равликів рівнозначні отруті", — підсумовують захисники природи.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Вчені перетворюють опудала мертвих тварин на дрони: яка причина Дослідники сподіваються покращити розуміння того, як птахи керують енергією між собою. На думку вчених, це допоможе авіації заощадити паливо та енергію в майбутньому. Науковці з Інституту гірничої справи та технологій Нью-Мексико перетворюють опудала птахів, які були збережені методом таксидермії на дрони. Таким чином вчені збираються вивчати польоти птахів, а також спостерігати за дикою природою не лякаючи тварин. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Metro.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини