Головна Новини Суспільство Екологія Це найбільша риба в світі. Її розміри вражають
commentss НОВИНИ Всі новини

Це найбільша риба в світі. Її розміри вражають

Попри свої величезні розміри, китова акула, яка є найбільшою рибою у світі є цілком безпечною для людини, що можуть навіть кататись верхи на ній.

9 грудня 2022, 15:10 comments5794
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Китова акула є найбільшою з усіх теперішніх риб. Її довжина становить близько 20 м, що дорівнює довжині автобуса, а вага може сягати до 18 тонн. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на National Geographic.

Це найбільша риба в світі. Її розміри вражають

Китова акула та людина. Фото: з відкритих джерел

Свою назву китова акула отримала завдяки своїм гігантським розмірам, проте ця риба не є великим і агресивним хижаком, а харчується за допомогою фільтрування їжі.

Хоч акула і має близько 300 рядів зубів на кожній щелепі, іхтіологи вважають ці зуби рудиментарними структурами, які не відіграють ролі в харчуванні. Коли акула плаває з відкритим ротом, морська вода потрапляє в ротову порожнину і просочується через зяброві щілини. Періодично акула закриває пащу, щоб проковтнути захоплену здобич.

До пащі акули потрапляє зоопланктон, фітопланктон, молюски та дрібна риба, включно з анчоусами, сардинами, тунцем.

Загалом тривалість життя китовою акули коливається в діапазонів від 60 до 100 років.

Китові акули не становлять небезпеки для людини. Дайвери підходили до багатьох окремих китових акул, їх досліджували та навіть каталися верхи, не проявляючи жодних ознак агресії.

Переглянути відео з китовою акулою можна нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про екоцид, який створили російські військові на території України. За даними дослідників в Чорному морі загинуло понад 50 тис. дельфінів, що складає 20% від усієї популяції.

Також "Коментарі" писали про посуху, яка вбила сотні тварин в Африці. Серед постраждалих виявились слони, антилопи, буйволи, жирафи та інші тварини, що перебували в національних парках Африки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини