Головна Новини Суспільство Екологія Британський фотограф отримав рідкісний кадр
commentss НОВИНИ Всі новини

Британський фотограф отримав рідкісний кадр

На фотографа-любителя пікірував сокіл

29 липня 2023, 20:59 comments1590
Поділіться публікацією:

Британському фотографу-самоукові вдалося зробити рідкісний фотопортрет хижого птаха боривітра, що летить прямо на нього. Енді Мар живе у графстві Корнуолл, розташованому на південному заході Англії. Мар розповів Бі-бі-сі, що одного разу, коли він займався своїм хобі, фотографуючи птахів у польоті, одна з них вирішила різко спікувати в його напрямку і відлетіла вбік лише в останню секунду. Про це повідомляють "Коментарі".

Британський фотограф отримав рідкісний кадр

Боривітер, фото - Енді Мар

Як розповіли журналісти, це був боривітер, також відомий як маленький сокіл. Таких птахів часто можна помітити в Англії, що ширяють над луками і виглядають польових мишей та іншу видобуток. Коли птах почав стрімко знижуватись у його бік, Мар навів на нього фотоапарат і зробив серію знімків цього моменту. Пізніше, коли фотограф переглядав кадри, що вийшли, він, за власними словами, був абсолютно вражений тим, що йому вдалося сфотографувати. Мар підкреслив, що йому дуже пощастило, що на камері були виставлені правильні налаштування.

"Сфотографувати птаха в польоті цілком можливо, це не завжди складно... Але зробити такий кадр у русі — це велика рідкість, особливо коли птах летить прямо на вас. Таке може статися лише раз у житті", — каже фотограф.

Боривітер — назва кількох видів птахів роду соколи (лат. Falco). Боривітри відрізняються своєю поведінкою під час полювання, коли вони ширяють на висоті 10-20 м над землею, виглядаючи жертву, зазвичай невеликих ссавців, ящірок або великих комах. Помітивши потенційний видобуток, наприклад, полівку, боривітер пікірує вниз і хапає її, пригальмовуючи вже біля самої землі.

Тим часом, ракетний удар по Запоріжжю: загинули двоє.

Через Ольгу Харлан Федерація фехтування скасує обов'язкове рукостискання.

У США стався землетрус через виступ поп-зірки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини