Головна Новини Суспільство події Зволікати більше не можна: економіст розповів про єдиний вихід, інакше через 10-15 років пенсії буде платити нічим
commentss НОВИНИ Всі новини

Зволікати більше не можна: економіст розповів про єдиний вихід, інакше через 10-15 років пенсії буде платити нічим

На думку експерта, сьогодні українцям треба дати можливість відкладати на старість самостійно

31 серпня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Владі вже зараз потрібно подумати про те, щоб дати можливість українцям накопичувати свої заощадження, думаючи про старість. Але і тут є величезний ризик. Підводні камені накопичувальної пенсійної системи криються в тому, що національна валюта в Україні через деякий час може знецінитися. Як інформує видання "Коментарі", такими міркуваннями з цього приводу в ефірі програми "Сьогодні День" на каналі "Україна 24" поділився економіст Борис Кушнірук.

Зволікати більше не можна: економіст розповів про єдиний вихід, інакше через 10-15 років пенсії буде платити нічим

Гроші Фото із відкритих джерел

Розмірковуючи про накопичувальну пенсійну систему, експерт зазначив, що він допускає її доцільність в Україні, бентежать тільки українські реалії. Перше, що насторожує, це питання — чи не знеціняться ті кошти, які українці почнуть відкладати. Адже за логікою вони повинні не просто бути в єдиній сумі, але і збільшуватися. Друге, що насторожує, ніхто не може дати гарантій, що ці кошти в один прекрасний момент у вас не зникнуть з рахунків. Гарантій немає ні у кого.

При цьому Кушнірук наголосив, якщо нічого не робити і далі спускати все на самоплив, то з солідарною пенсійною системою через 10-15 років українці взагалі залишаться без пенсій, їх просто не буде з чого платити.

Економіст висловив думку, що сьогодні українцям треба дати можливість відкладати на старість самостійно.

Борис Кушнірук бачить вихід в тому, як дати можливість українцям накопичувати кошти на старість в тому, щоб державою істотно зменшити податковий тиск.

Також читайте на порталі "Коментарі" — Денис Шмигаль розповів, наскільки зросли військові пенсії та виплати учасникам бойових дій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

31 серпня 2021, 12:07

Ігор, реформы - это просто слово. Например, понятно, что нужно реформировать судебную систему. Но в какую сторону? Вы знаете хоть одну страну в Европе, в которой, как в Украине, весь судебный штат избирается иностранными советами, комиссиями и т.д.? Вроде реформа, только не туда. В то же "не туда" идут реформы образования, здравоохранения, социалки. Все закрывается для сокращения расходов. Это реформы? Тогда не надо, верните хотя бы состояние 13-го года.

Ігор

31 серпня 2021, 11:34

Реформи треба проводити, швидко, та створювати мікровласників/мікробізнес. Тоді люди зможуть відкладати на пенсії. Скорочувати у 5 разів "патріотично"-корумповані чиновницькі термітники. Систему пільг підробленим "патріотам" типу Сенцова треба ліквідувати. Залишити тільки дитячі пільги для хворих дітей.


Новини