Головна Новини Суспільство події Звідки Росія подає воду до Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Звідки Росія подає воду до Криму

Російські солдати провели на півострів тимчасовий водопровід

31 травня 2021, 15:16 comments2605
Поділіться публікацією:

У Кремлі заявили про зняття "водної блокади" з окупованого Криму. Про це повідомив голова Міністерства оборони Російської Федерації Сергій Шойгу, передає "Інтерфакс".

Звідки Росія подає воду до Криму

Вода в Крим - фото з відкритих джерел

За словами військового, тимчасовий водопровід у Криму, прокладений силами російських солдатів, усунув проблему нестачі прісної води на півострові.

"Важливо зазначити, що збройні сили беруть участь у вирішенні суспільно важливих питань. Для безперебійного водопостачання населення прокладений тимчасовий водопровід загальною протяжністю 32 км", — сказав Шойгу.

Також він додав, що це дозволило зняти "водну блокаду" півострова до завершення будівництва магістрального водопроводу.

Нагадаємо, що 21 травня 2021 року Російська Федерація розпочала пошуки прісної води для окупованого Криму під дном Азовського моря. Екіпаж російського науково-дослідного судна почав бурити дно моря, щоб дослідити, чи є там прісна вода. Однак окупанти ще точно не знають, чи зможуть щось знайти.

Додамо, що до 2014 року основним джерелом подачі води до Криму був Північно-Кримський канал із забором води з Каховського водосховища. 25 квітня колишній прем'єр-міністр АР Крим, голова Консультативної ради у справах війни при президенті України, радник голови Офісу президента України Сергій Куніцин, за даними деяких ЗМІ, мало не у відкриту агітував за подачу води до Криму, пропонуючи націоналізувати Північно-Кримський канал, яким до 2014 року здійснювалося водопостачання Криму з материкової частини України. Він також називав питання подачі води до Криму джокером "у рукаві" Києва.

Також стало відомо, що понад 119 га заповідної зони пам'ятки природи півострова Меганом у Криму позбавили охоронного статусу і без торгів віддали під забудову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

кава

31 травня 2021, 20:12

Хотели в Россию, подавитесь... водой, уроды продажные! Зацапали россияне Крым незаконно, мало земли им свей, в Украину полезли, говнюки прадатели! Слава Украине!

бандерівець

31 травня 2021, 14:25

рівеь журналістики на рівні вигрібої ями.... просто чергове пробите дно, покоління бігусів з вакуумом в голові.


Новини