Головна Новини Суспільство події Зустріч Путіна та Сі подіяла: що сталося у відносинах між Пекіном та Москвою
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч Путіна та Сі подіяла: що сталося у відносинах між Пекіном та Москвою

Експорт із Китаю у червні зріс майже на 4%, хоча російські покупці зіткнулися з проблемами платежів через санкції США

12 липня 2024, 15:37 comments2711
Поділіться публікацією:

Російський імпорт із Китаю знову почав набирати обертів, незважаючи на труднощі з платежами, спричинені загрозою введення США додаткових санкцій щодо Московської біржі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Bloomberg".

Зустріч Путіна та Сі подіяла: що сталося у відносинах між Пекіном та Москвою

Путін і Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що китайський експорт до Росії зріс майже на 4% у червні порівняно з попереднім роком після скорочення протягом трьох місяців поспіль.

Експорт до Росії склав 9,9 млрд доларів, що все ще нижче за місячні обсяги, що спостерігалися наприкінці минулого року, а за перші шість місяців 2024 року знизився приблизно на 1% порівняно з тим же періодом 2023 року.

Загальний обсяг експорту Китаю зріс у червні на 8,6% у річному обчисленні, досягнувши найвищого рівня майже за два роки.

Зазначається, що російські компанії повідомили місцеві ЗМІ, що питання оплати імпорту з Китаю було вирішено після того, як Володимир Путін у травні вирушив до Пекіна на зустріч із китайським колегою Сі Цзіньпіном. Невеликі регіональні банки почали приймати юані з Росії, захищаючи великих кредиторів, які перестали обслуговувати угоди з російськими підприємствами, щоб уникнути санкцій.

Тим не менш, у червневому звіті Банку Росії говориться, що імпортери зіткнулися із затримками та труднощами під час проведення зовнішніх платежів після того, як США оголосили про запровадження пакету санкцій у червні.

Загальний обсяг російського імпорту скоротився більш ніж на 7% у червні та на 9% у першому півріччі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден заявив, що європейські союзники готові скоротити інвестиції в Китай, якщо Пекін продовжить підтримувати країну-агресора, попередивши після того, як НАТО звинуватило КНР у сприянні загарбницькій війні РФ проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини