Головна Новини Суспільство події Зустріч Орбана та Зеленського: в МЗС Угорщини повідомили нові деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч Орбана та Зеленського: в МЗС Угорщини повідомили нові деталі

Петер Сійярто повідомив, що зустріч між Володимиром Зеленським та Віктором Орбаном не відбудеться.

4 березня 2024, 16:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що зустріч між президентом України Володимиром Зеленським та угорським прем'єром Віктором Орбаном не відбудеться. Причиною цього Сійярто назвав деякі умови, які не готові для організації зустрічі між лідерами країн.

Зустріч Орбана та Зеленського: в МЗС Угорщини повідомили нові деталі

Володимир Зеленський та Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Угорщини дав коментарі російським ЗМІ, де відповів, чи буде найближчим часом зустріч між Володимиром Зеленським та Віктором Орбаном. 

"Для цієї зустрічі необхідні деякі попередні умови, поки що ці умови для організації зустрічі ще далеко не готові", — сказав Сійярто.

Зазначимо, що в кінці січня Петер Сійярто прибув з візитом до України, де зустрівся з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Під час тих відвідин України Сійярто заявляв, що для зустрічі між Зеленським та Орбаном має пройти "довгий шлях". За словами угорського політика, це станеться, коли Україна виконає умови Угорщини.

Нагадаємо, що Угорщина періодично блокує спільні рішення ЄС про допомогу Україні. Користуючись таким шантажем, Орбан ставить умови для України та ЄС. Таким чином угорський прем'єр очікує, що ЄС розморозить кошти для Угорщини, а Україна піде на поступки в питаннях угорських меншин у Закарпатській області, а також виключить угорський банк з реєстру спонсорів війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Віктор Орбан назвав єдиний шанс на мир для України.

Також "Коментарі" писали про протестувальників у Чехії, які з вигуками "ганьба" освистали Віктора Орбана і Роберта Фіцо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини