Головна Новини Суспільство події ЗСУ зупинили широкомасштабний наступ - РФ переходить до оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ зупинили широкомасштабний наступ - РФ переходить до оборони

У районах Харкова та Ізюму, а також на Херсонському та Мелітопольському напрямках ворог перейшов до оборони

11 травня 2022, 16:10 comments1293
Поділіться публікацією:

Українські захисники зуміли зупинити широкомасштабний наступ російської армії одразу за декількома ключовими напрямками. ЗСУ стримують атаки супротивника. А росіяни тим часом переходять до оборони, окопуючись на тих позиціях, які вдалося зайняти раніше. Як передає портал "Коментарі", про це на брифінгу розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

ЗСУ зупинили широкомасштабний наступ - РФ переходить до оборони

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

У генштабі зазначають, на деяких напрямках сили країни-агресора за кількістю військових та техніки у 10 разів переважали над силами ЗСУ. Проте українським військовим вдалося зупинити повномасштабний наступ російської армії. Наразі ЗСУ з іншими силами оборони стримують спроби окупантів намагатися просуватися.

Олексій Громов зазначив, успіх ЗСУ став можливим завдяки тому, що було проведено весь комплекс заходів, які дозволили не дати Росії розпочати масштабний наступ зі сходу. Свою роль також відіграло ведення активної маневреної оборони.

Один із головних напрямів, де ваг зазнав невдачі – це Харківський та Ізюмський. Російським військам не вдалося оточити Харків. Також ворог зазнав невдачі на Ізюмському напрямі. У результаті Харкова противник почав відступати, обороняючись, і з Ізюмського напрями перекидати війська на Луганський напрям.

Громов зазначив, що є позитивні моменти на Херсонському та Мелітопольському напрямках, де ворог від наступу перейшов до оборони.

Щодо нових загроз, то ворог намагатиметься окупувати території Одеської, Миколаївської та частково Запорізької областей. Також у планах Кремля прокласти сухопутний коридор у невизнаному Придністров'ї.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ розбили позиції окупантів під Ізюмом.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини