Головна Новини Суспільство події ЗСУ ще ближче до кордону на Харківщині – ворог в розпачі кидає всі сили на стримування
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ ще ближче до кордону на Харківщині – ворог в розпачі кидає всі сили на стримування

Водночас країна-окупант тримає в повній бойовій готовності свої сили у невизнаному Придністров'ї

11 травня 2022, 08:20 comments1200
Поділіться публікацією:

Російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських захисників у напрямку державного кордону України. Противник намагається вести розвідку на північ та північний-схід від міста Харків. Як інформує видання "Коментарі", про це повідомляється в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

ЗСУ ще ближче до кордону на Харківщині – ворог в розпачі кидає всі сили на стримування

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

На Ізюмському напрямку угруповання зі складу окремих підрозділів 1-ї танкової армії та 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 29-ї, 35-ї, 36-ї загальновійськових армій та 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ зосереджує основні зусилля на нанесенні вогневого ураження нашим підрозділам у визначеному районі. 

На Донецькому напрямку цілі ворога не змінилися. Він, як і в попередні дні намагається повністю окупувати Рубіжне, після чого перейти до штурму населених пунктів Лиман та Сєвєродонецьк. Саме тому на Донеччині не припиняє працювати ствольна та реактивна артилерія. Не припиняє штурмових дій на Лиманському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдієвському, Курахівському напрямках за підтримки підрозділів ствольної та реактивної артилерії.

В Маріуполі також без змін – ворог наносить ракетно-бомбові удари по "Азовсталі". Окупанти продовжують штурм промзони.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках підрозділи противника  намагаються покращити своє тактичне положення. 

На Миколаївському напрямку ворог продовжує здійснювати обстріли позиції захисників і захисниць України.

Окупанти намагаються закріпитися на Криворізькому напрямку. Ворог окопується в районах населених пунктів Брускинське та Велика Олександрівка, щоб звідти атакувати українських зхисників і не дати їм наступати.

Загалом за минулу добу українським оборонцям вдалося відбити 12 ворожих атак. Також ворог втратив за минулу добу чотири БпЛА типу “Орлан-10, а також один літак Мі-24. ЗСУ знищено дванадцять танків, чотири артилерійські системи, дев’ятнадцять одиниць  бойової броньованої техніки,  сім автомобілів та дві одиниці спеціальної інженерної техніки противника. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — Захід поставив на перемогу: експерти розповіли, що означає ленд-ліз для України – чи наблизить це кінець війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини