Головна Новини Суспільство події ЗСУ готують план з деблокади Маріуполя: екс-командир "Азова" розкрив подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ готують план з деблокади Маріуполя: екс-командир "Азова" розкрив подробиці

Військовий план розробляють паралельно із дипломатичним

10 травня 2022, 10:25
Поділіться публікацією:

Дипломатичний шлях проведення деблокади Маріуполя – не єдиний, який зараз у розробці української влади та українських захисників. ЗСУ працюють над підготовкою військового плану. План готується найвищим керівництвом ЗСУ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "24 каналу" розповів колишній командир полку "Азов" Максим Жорін.

ЗСУ готують план з деблокади Маріуполя: екс-командир "Азова" розкрив подробиці

Маріуполь. Фото: з відкритих джерел

Військовий зазначає, що чим довше Маріуполь перебуває заблокованим, тим складніше провести його звільнення від окупантів. Найреальніше це було зробити в перші півтора місяці, як у місто зайшли загарбники. Тоді розблокування Маріуполя можна було б провести відносно невеликими силами. Розуміючи весь ризик операції зі звільнення Маріуполя, сотні добровольців були готові звільняти місто. Тепер же вибити загарбників в один етап із Маріуполя неможливо.

При цьому Жорін визнав, що військове командування не цурається того, щоб військовим шляхом деблокувати Маріуполь. Цей план може бути реалізований у кілька етапів. Спочатку звільнити низку міст і сіл, які знаходяться поблизу Маріуполя, а далі українські захисники після перегрупування можуть приступити до деблокади самого Маріуполя.

За словами Максима Жоріна, на підготовку план з деблокади Маріуполя потрібен ще час, тому що потрібно доукомплектувати підрозділи, а також посилити військове озброєння. Але немає гарантій, що весь цей час заблоковані на Азовсталі українські захисники зможуть вистояти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Пентагоні вважають, що Москва готується провести нову анексію в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини