Головна Новини Суспільство події Зоопарк у Рівному прихистив евакуйованих тварин з інших областей: яка там ситуація
commentss НОВИНИ Всі новини

Зоопарк у Рівному прихистив евакуйованих тварин з інших областей: яка там ситуація

В Рівненський зоопарк привезли тварин з Харкова, Дніпра, Київської області

25 квітня 2022, 18:41
Поділіться публікацією:

Зоопарк у Рівному прихистив евакуйованих тварин з інших областей: яка там ситуація

Фото Фейсбук/ Рівненський зоопарк

На Рівненщині тимчасово розселені врятовані від обстрілів тварини. Прийняв понад 40 особин комунальний заклад Рівненський зоопарк.
До закладу було евакуйовано 17 мавп з Парку IХ Місяців, що розташований в селі Демидів, Київської області, 20 єнотів-полоскунів з Дніпра та 8 альпак з Харкова. Тваринки адаптуються до нових умов, однак їм потрібні вольєри.

Директор зоопарку Олег Павлюк говорить, що не вистачає приміщень і вольєрів для того, щоб прийняти більше евакуйованих тварин. Зоопарк планує побудувати їм нові вольєри за кошти з донатів. Адже тварини повинні мати умови для акліматизації та розмноження.

"Ми просимо надати фінансову допомогу зоопарку в терміновій побудові літніх вольєрів для переміщення інших тварин. Ми би могли в найкоротший час за умови наявності коштів звести їх. Тоді б ми могли надати допомогу колегам", — наголосив директор. 

Натомість в ефірі на Еспресо губернатор області Віталій Коваль зазначив, що зоопарк всім забезпечений.

"Наразі дуже важливо зберегти інфраструктуру дозвілля — це наша задача сьогодні. У нас діти -переселенці відвідують зоопарк. Вони таким чином можуть відволіктися й відчути єднання з природою. В зоопарку керівник дуже хороший, заклад раніше, в мирний час, не потребував великих фінансувань й сам справлявся з потребами", — зазначив голова обласної адміністрації.

Заклад було створено ще в 1982 році на території в 13,5 га. Там проживають 500 тварин 150 видів. Варіанти допомоги ви можете знайти на сторінці парка. Заклад приймає відвідувачів з початку квітня.

Як повідомляв портал, у Львівському районі діє єдиний в країні реабілітаційний центр для пташок, які покинуті переселенцями або травмовані. Недалеко біля Львова, вже більше 18 років функціонує реабілітаційний центр для птахів "Вільні крила". Створив його орнітолог-науковець та ветеринар за освітою Віктор Шельвінський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини