Головна Новини Суспільство події Знову з'явилася загроза ядерної війни: Кремль блефує чи підвищує ставки
commentss НОВИНИ Всі новини

Знову з'явилася загроза ядерної війни: Кремль блефує чи підвищує ставки

Москва вдається до найжорсткішого козиря у війні проти України - погроз ядерних ударів

26 квітня 2022, 10:30
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Сергій Лавров дав інтерв'ю російському "Першому каналу", де заявив (у ракурсі російсько-української війни та допомоги, яку нам надається Захід), що загроза ядерної війни є реальною. ФСБ плете байки про нібито запобігання замаху на кремлівського пропагандиста Володимира Соловйова (вбивство нібито планувала "неонацистська терористична організація" на замовлення СБУ). Про що говорять такі повідомлення з країни-агресора? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Знову з'явилася загроза ядерної війни: Кремль блефує чи підвищує ставки

Ядерна зброя. Фото: з відкритих джерел

Єдине, чим Росії, що злетіла з котушок, залишилося лякати світ, — це ядерна зброя

Політтехнолог, спеціаліст з антикризових кампаній Денис Богуш звертає увагу, що ядерним ударом росіяни залякують уже понад місяць.

"Путін показово, у прямому ефірі, привів повітряно-космічні сили у бойову готовність у прямому ефірі – разом із Шойгу та Герасимовим. Отже, країна-агресор давно демонструє готовність застосувати ядерну зброю. І заявами, що почали з'являтися все частіше з цього приводу – готують до свого чергового божевілля світову громадськість. Мовляв, тримайте мене семеро, а то пристрілю! Мовляв, я за себе не відповідаю. Чому це робиться? Тому що в Україні "друга армія світу" отримала по зубах. І продовжує отримувати. Лякати їй уже не виходить. Як і лякати кадировцями, які виявилися здатними воювати лише з цивільним населенням та "робити відосики", за що отримали прізвисько тік-ток воїни. Українці просто перемелюють на полі бою весь зброд, яким по суті виявилася російська армія. І єдине, чим Росії, що злетіла з котушок, залишається лякати світ, – це ядерна зброя. І вони це роблять вустами пропагандистів різної ланки, політиків різного штибу, і навіть голови дипломатії – Лаврова", – пояснює Денис Богуш.

На його думку, якщо в РФ побачать, що і це нікого не лякає, що вони продовжують програвати, то можуть, на жаль, реально використати такий вид зброї. Світові лідери та спецслужби, впевнений експерт, це розуміють. І будуть готові запобігти ядерній війні до того, як Путін та Ко спробують її розв'язати.

"Сьогодні – чергова річниця Чорнобильської трагедії. Цими днями в Україну приїжджає президент МАГАТЕ. І всі злочини, які рашисти скоїли на Чорнобильській АЕС, продовжують чинити на Запорізькій АЕС, будуть задокументовані. Росія вже – ядерний терорист. Обстріли атомних об'єктів, прольоти ракет над Запорізькою та Хмельницькою АЕС – це саме ядерний тероризм. І лякати ядерною бомбою – все, що залишається країні-агресору, країні-ізгою, – вважає експерт. – Сподіваюся, світ зуміє надіти на цих божевільних сорому".

Щодо "запобігання замаху" на Соловйова та нібито обстрілу російської території з боку України – це просто інформаційний шум, упевнений Денис Богуш.

"Після того, як українці пустили на дно крейсер "Москва", знищили понад 20 тисяч загарбників, після того як у РФ горять нафтові та інші об'єкти (навряд чи через не дотримання техніки пожежної безпеки), а економіка йде слідом за "Москвою " – це треба чимось перекривати. Якимись інформаційними шоками, – пояснює експерт. – Ось розпропаганда і видає такі "шоки". Для залякування самих росіян, для промивання їх і без того неабияк промитих мозку".

РФ розуміє лише мову сили

Експерт аналітичного центру Kyivstratpro Тарас Семенюк упевнений, що дані повідомлення робляться з однією метою – налякати. Причому налякати не так українців (нас уже навряд чи чимось можна злякати), як європейців та росіян.

"Європейці дуже чутливі до подібних заяв – про можливі ядерні атаки. І я не здивуюсь, що незабаром російські пропагандисти заговорять про ймовірність таких ударів по європейських містах", – зазначає експерт.

За його словами, все це лягає в логіку залякування, яким керується правлячий в РФ режим. Він продовжує тиснути на наших європейських партнерів, щоб ті перестали надавати підтримку Україні озброєнням. Підтримка, яка останнім часом набирає обертів.

"Апогеєм російських страшилок може бути навіть ультиматум у стилі: або ви припиняєте озброювати Україну (фактично – залишаєте її віч-на-віч з Росією), або ми пустимо в хід тактичну ядерну зброю. З огляду на бардак, що коїться у головах російського керівництва, нічого не можна виключати. Але й вестись на подібні загрози, звичайно, не варто, – упевнений Тарас Семенюк. – Як показує досвід, РФ сприймає лише мову сили. І будь-які кроки назустріч, будь-які спроби утихомирити її сприймає як слабкість. Як індульгенцію на подальші злочини".

Що стосується замаху на Соловйова, який нібито готується, — це занадто дрібна фігура для українських спецслужб, пояснює експерт.

"Він нам потрібний скоріше живим – для майбутнього трибуналу. Отже інформація про те, що хтось мав намір його "прибрати" — це незграбний "вкид" з метою показати, що нібито почалося "полювання" на медійних росіян. І ще більше залякати самих росіян "злісними українцями", виправдовуючи злочинну "військову спецоперацію" – війну – проти України", – резюмує Тарас Семенюк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Херсонщині ЗСУ знищили склад із боєприпасами та 70 окупантів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини