Головна Новини Суспільство події Знову шантаж Кремля: Росія зупинила зернову ініціативу
commentss НОВИНИ Всі новини

Знову шантаж Кремля: Росія зупинила зернову ініціативу

Росія заблокувала реєстрацію флоту у всі порти

1 червня 2023, 15:47 comments1026
Поділіться публікацією:

Зернову угоду, яку тільки минулого місяця було продовжено, знову заблоковано з ініціативи Москви. Країна-агресор заблокувала реєстрацію вхідного флоту до всіх портів нашої країни. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури у Facebook.

Знову шантаж Кремля: Росія зупинила зернову ініціативу

Зернова угода. Фото: з відкритих джерел

"Спільний координаційний центр (СКЦ) у Стамбулі оголосив про неможливість складання інспекційного плану на 1 червня через чергову безпідставну відмову російської делегації реєструвати вхідний флот для участі в ініціативі", — пише прес-служба.

30 і 31 травня Росія без жодних пояснень зареєструвала лише 1 судно, що входить, на порт "Чорноморськ", тоді, коли інші сторони СКЦ підтвердили до участі в Чорноморській ініціативі 10 суден на три порти.

Зараз у черзі на інспекцію у територіальних водах Туреччини очікують 50 суден, на які необхідно завантажити 2,4 млн. тонн продовольства для світу. Деякі судна чекають на інспекцію вже понад 3 місяці. Це, у свою чергу, 1 млрд. збитків, які позначаються на кінцевій вартості продовольства для світу.

"Українська делегація направила листа до Секретаріату СКЦ з вимогою відновити повноцінну роботу у складі 3 інспекційних команд та 9 інспекцій на день, як того вимагають процедури СКЦ. Українські інспектори зараз перебувають у СКЦ і готові негайно розпочати роботу у разі відновлення реєстрації судів", — додає прес-служба.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія зриває зернову угоду: що відбувається – який вихід із ситуації. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини