Головна Новини Суспільство події Знову продовжити заборону на імпорт українського зерна: хто в ЄС порушує питання
commentss НОВИНИ Всі новини

Знову продовжити заборону на імпорт українського зерна: хто в ЄС порушує питання

Угорщина просить Брюссель продовжити заборону імпорту українського зерна після 15 вересня

24 серпня 2023, 16:15
Поділіться публікацією:

Угорщина просить Євросоюз продовжити заборону на внутрішні продаж українського зерна. Будапешт просить керівні органи ЄС продовжити заборону щонайменше у п'яти країнах-членах ЄС, що межують з Україною. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергелі Гуляш, пише "Reuters".

Знову продовжити заборону на імпорт українського зерна: хто в ЄС порушує питання

Зерно. Фото: з відкритих джерел

"Угорщина попросить ЄС продовжити заборону з 16 вересня", – заявив Гуляш.

Чиновник додав, що Угорщина готова знову запровадити національну заборону на імпорт, якщо ЄС не позитивно відреагує на прохання Будапешта.

Варто зазначити, що Єврокомісія у травні дозволила Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині заборонити внутрішні продаж української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшника, одночасно дозволивши транзит таких вантажів на експорт до інших країн. Термін дії цієї заборони спливає 15 вересня.

Офіційна Варшава вже зробила заяву, що в першу чергу піклується в ситуації, що склалася, про своїх аграріїв, тому заборону скасовувати не збирається, навіть, якщо Єврокомісія закликатиме зробити це.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Європейський Союз закликав країни "Великої двадцятки" чинити тиск на Росію, щоб змусити її повернутися до "зернової угоди" та розблокувати експорт українського зерна Чорним морем.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія, яка розірвала понад місяць тому зернову угоду, нібито готує нову угоду, до якої хоче залучити Туреччину та Катар. У свою чергу Україна запускає альтернативні маршрути, намагаючись налагодити морський експорт. Про що говорять ці морські зернові ігри, як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини