Головна Новини Суспільство події Супутникові знімки виявили концентрацію російських військ
commentss НОВИНИ Всі новини

Супутникові знімки виявили концентрацію російських військ

Американська розвідувальна компанія проаналізувала ситуацію з російськими військами на українському кордоні

2 листопада 2021, 12:24
Поділіться публікацією:

Агентство Reuters повідомляє про збільшення кількості російської військової техніки біля кордонів України. Це підтверджується супутниковими знімками, наданими виданням Politico.

Супутникові знімки виявили концентрацію російських військ

Супутникові знімки з російською військовою технікою в Єльні, Росія - фото ©2021 Maxar Technologies

Комерційні супутники Maxar Technologies зробили серію знімків територій поблизу російсько-українського кордону. На останніх знімках видно шеренги танків та артилерії біля містечка Эльня. Інформація у світові медіа надійшла від американського видання незалежних журналістів Politico та проаналізовано розвідувальною компанією.

Єльня – місто з 10-тисячним населенням неподалік від російського кордону з Білоруссю, до Києва – біля 700 км. Переміщення військ у цьому напрямі зафіксоване ще весною. Підрозділи під Єльнею є елітною 1-шою танковою армією Росії. Крім бронетанкових військ, танків та самохідної артилерії відмічають наявність сухопутних військ.

Техніку 4-ої танкової дивізії Росії у понеділок виявили біля північного кордону України в районі Брянська та Курська. Підрозділи оснащені танками Т-80У та самохідною артилерією. Поруч з ними також спостерігаються частини 1-ої гвардійської танкової армії, яка першою отримує новітню техніку та обладнання і призначена для проведення повноцінних воєнних операцій.

Аналіз ситуації на українському кордоні проводився компанією Jane's Information Group, яку скорочено називають Janes. Janes – глобальна розвідувальна спільнота з відкритим кодом (Open-source intelligence, OSINT), яка займається питаннями військовими, оборонними, аерокосмічними і транспортними. Згідно з висновками розвідників подібна активність російських військ є "відхиленням від стандартної схеми підготовки 1-ої гвардійської танкової армії".

Ситуація між Україною та Росією вчергове напружується, про що свідчать посилення проблем з енергоносіями (див. посилання), агресивна риторика російських високопосадовців (див. посилання), а також відеоролики Youtube, які демонструють колони російських танків, зокрема Т-72 із захистом від ракет FGM-148 Javelin.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини