Головна Новини Суспільство події Знаковий день: що таке пенумбральне місячне затемнення та коли його можна буде побачити в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Знаковий день: що таке пенумбральне місячне затемнення та коли його можна буде побачити в Україні

Сьогодні, 5 травня, в Україні можна стати свідком унікального видовища, - побачити перше місячне затемнення 2023 року. Воно буде напівтіньовим

5 травня 2023, 12:45
Поділіться публікацією:








Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на "24 канал". Це друге за кількістю затемнення, у цьому сезоні.

Знаковий день: що таке пенумбральне місячне затемнення та коли його можна буде побачити в Україні

Місячне затемнення. Ілюстративне фото

За інформацією ресурсу, воно розпочнеться 5 травня о 18.15 за київським часом. Найчіткіше його буде видно о 20:24. Саме тоді, за сприятливих погодних умов, українці матимуть можливість побачити пенумбральне, тобто напівтіньове місячне затемнення на власні очі. Завершиться воно о 22:32. Спостерігати за видовищем можна буде безпосередньо в небі, чи онлайн.

Найбільше, для цього підійде відкрита галявина чи поле за містом, де немає зайвого світла, а небо – безхмарне. Аби побачити затемнення неозброєним оком, слід  дивитися у небо декілька хвилин поспіль, аби призвичаїтися до темрями. Якщо ж погода зіпсується й випаде дощ, поспостерігати явище українцям, можна буде, хіба-що  - онлайн. 


Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — перша леді України вкотре вразила стилем: Зеленська прибула до Лондона на церемонію коронації Чарльза ІІІ. Дружина президента України Олена Зеленська візьме участь у коронації Чарльза ІІІ, що відбудеться 6 травня. Свій візит до Великобританії та Північної Ірландії перша леді України розпочала з Лондона. Там, Зеленську привітно зустрів прем’єр Британії  та його дружина Ріші Сунака Акшата Мурті.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — як українці можуть оформити допомогу при народженні дитини перебуваючи за кордоном. Якщо, під час тимчасового перебування за кордоном, в українців народилася дитина, документи на призначення допомоги можна подати онлайн. Аби отримати гроші, батьки мають надіслати заяву на призначення допомогти та відповідні документи до органу соціального захисту в Україні за зареєстрованим місцем проживання.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини