Головна Новини Суспільство події ЗМІ розкрили підлість країн БРІКС щодо України: що стало шоком на саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ розкрили підлість країн БРІКС щодо України: що стало шоком на саміті миру

Bloomberg пише, що країни БРІКС самі себе "викреслили" із саміту миру у Швейцарії.

17 червня 2024, 11:50 comments9139
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський не зміг залучити на свій бік низку ключових країн Півдня під час саміту у Швейцарії. Ця ситуація кинула тінь на його спробу розширити підтримку у боротьбі з повномасштабним вторгненням Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Bloomberg".

ЗМІ розкрили підлість країн БРІКС щодо України: що стало шоком на саміті миру

Саміт миру. Фото з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що Індія, Індонезія, Південна Африка та Саудівська Аравія були серед країн, які не підписали підсумкову заяву. З більш ніж 100 країн та організацій, які брали участь у зустрічі, лише 83 підписали підсумкове комюніке.

Китай ухилився від участі у зустрічі, а Бразилія, яка надіслала лише спостерігача, не підписала комюніке. Таким чином, так звані країни БРІКС були виключені з-поміж учасників зустрічі.

Наголошується, що відмова від участі у конференції серед світових лідерів оголила проблему України у забезпеченні підтримки з боку країн, які не входять до західної спільноти, або хочуть зберегти зв'язки з Москвою, або інакше дивляться на війну. Конференція показала, що поки Київ намагається стримати Росію на полі бою, дипломатичні зусилля зазнають невдачі у спробах закріпитися на світовій арені.

Володимир Зеленський зізнався, що очікував, що деякі з країн все ж таки підпишуть комюніке після консультацій з урядами, і назвав прогресом кількість делегатів, які підписали угоду "негайно".

Автори матеріалу наголошують, саміт миру показав, що прогрес, якщо він і буде, буде повільним. Комюніке звузили лише до трьох питань: зобов'язання з ядерної та продовольчої безпеки, а також повернення викрадених дітей та полонених. Але в ньому немає формулювання про проведення наступної зустрічі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль увімкнувся на повну: що вже робить РФ одразу після саміту миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини