Головна Новини Суспільство події ЗМІ назвали країну G7, яка готова купувати російську нафту за ціною, вищою за $60 за барель
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали країну G7, яка готова купувати російську нафту за ціною, вищою за $60 за барель

Японська влада обґрунтувала це тим, що країні необхідний доступ до російських енергоносіїв

3 квітня 2023, 15:00 comments3147
Поділіться публікацією:

Єдина країна "Великої сімки" Японія отримала дозвіл від США на те, щоб не дотримуватись узгодженої країнами G7 "стелі" на російську нафту на рівні $60 за барель. Як повідомляє The Wall Street Journal (WSJ), японська влада обґрунтувала це тим, що країні необхідний доступ до російських енергоносіїв.

ЗМІ назвали країну G7, яка готова купувати російську нафту за ціною, вищою за $60 за барель

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

Видання при цьому уточнює, що імпорт російського природного газу до Японії "щодо невеликий" і становить близько одного десятого постачання.

Варто зазначити, що нафтові санкції ЄС проти Росії почали діяти з 5 грудня 2022 року. Гранична ціна на нафту та нафтопродукти, що походять із Росії або експортуються з неї, була встановлена на рівні 60 доларів за барель.

Читайте також на порталі "Коментарі" — продаж російської нафти до Індії в 2022 році зріс у 22 рази. Країна стала найбільшим імпортером російського "чорного золота". Раніше вважалося, що Китаю є головним покупцем російської нафти після відмови від цього ресурсу ЄС. Але тепер стало зрозуміло, що Індія не втратила шансу за хорошими знижками почати закуповувати російську нафту.

Також видання "Коментарі" повідомляло – держсекретар США Ентоні Блінкен уперше з липня минулого року поговорив телефоном із главою російського МЗС Сергієм Лавровим. Обговорювали затримання та арешт у РФ за підозрою у шпигунстві представника американського медіа The Wall Street Journal Евана Гершковича. Що могло залишитися за лаштунками офіційних релізів? Чи можна сказати, що Білий дім втратив надію домовитися про щось із нинішнім російським режимом – і тому той знову та знову підкидає приводи для таких переговорів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини