Головна Новини Суспільство події ЗМІ: Міноборони відмовилося називати фігурантів справи Гринкевича з-поміж своїх посадовців
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: Міноборони відмовилося називати фігурантів справи Гринкевича з-поміж своїх посадовців

Міноборони, посилаючись на таємницю слідства, відмовилось розголошувати інформацію про фігурантів справи Гринкевича

26 серпня 2024, 20:39
Поділіться публікацією:

У Міноборони України, у відповідь на запит видання "Комерсант український", відмовилися назвати фігурантів провадження за підозрою Романа Гринкевича з-поміж власних співробітників. За інформацією видання, своє рішення там пояснили таємницею слідства.

ЗМІ: Міноборони відмовилося називати фігурантів справи Гринкевича з-поміж своїх посадовців

Міноборони

Зокрема, як повідомляє "Комерсант український" У Міноборони заявили, що у відповідності до ст. 222 КПК України, відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.

"Враховуючи викладене, а також те що на даний час запитувана інформація містить відомості щодо обставин вчинення кримінальних правопорушень та досліджується у кримінальному провадженні No 620230000000000876 від 12.10.2023, її розголошення може зашкодити досудовому розслідуванню. Таким чином, надання запитуваних документів можливо в порядку передбаченому КПК України лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим", – заявили в Міноборони.

При цьому видання нагадало, що напередодні,  в Офісі генерального прокурора, відповідаючи на запит видання "Комерсант український", ствердно повідомили про вчинення представниками Міноборони правопорушень в контексті справи львівського бізнесмена Романа Гринкевича. Мова про справу за звинуваченням останнього у постачанні МОУ неякісної військової форми.

Крім того, додають журналісти, як йдеться в одній з Ухвал суду, слідство ДБР встановило тісні зв’язки Романа Гринкевича зі співробітниками МОУ.

Водночас, підкреслює видання, про кого мова, й досі замовчують, як на рівні МОУ, так і ДБР, і ОГП.

Так звану "справу Гринкевичів" ДБР уже розслідує вже понад 10 місяців.  Окрім того, у матеріалі йдеться про те, що компанії-виробники форми ЗСУ, яку постачала фірма Гринкевича та яку слідство ідентифікує як неякісну, у справі теж й досі не фігурують.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Ігоря Гринкевича звинувачують нібито у спробі дати хабар одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. Він начебто пропонував 500 тисяч доларів США за сприяння у поверненні арештованого майна (форми для ЗСУ), яке ДБР кілька місяців тримало на митниці.

Міністерство оборони на тлі скандалу розірвало контракти з компанією Гринкевича. Також відомо, що МОУ нібито не мало претензій до поставленого товару, і на момент виконання контракту не склало на нього жодного рекламаційного акту. При цьому нібито Міноборони і досі купує форму "від Гринкевичів".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини